Kohtalokas alivoimamaali | SaPko-Jokipojat 5-4 | 28.11.2018 | Ennakko & Raportti

Raportti

Jokipojat koki toisen perättäisen tappion. Tällä kertaa SaPko voitti Jokipojat 5-4. Maalilta pois vaihdettu Joonas Harald torjui 12 kertaa. Tilalle tullut Halonen otti puolestaan 15 koppia.


Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
--- MAINOS --- --- MAINOS ---

Jokipoikien ottelu lähti katastrofaalisesti käyntiin. Jokipoikien puolustus nukkui ensimmäisen kerran ajassa 1:23. Sami Aksila sai kiekon pomppujen kautta maalin eteen ja ohitti voimattoman Joonas Haraldin. SaPko onnistui seuraavan kerran ajassa 5:19 Elias Elomaan jäähyn aikana hyvällä laukauksella. Erän puolivälissä SaPko meni jo 3-0 johtoon. Valmennus oli hereillä ja vaihtoi maalivahtia, Jokipojat löysi bussiin jääneet jalkansa maalivahdin vaihdon jälkeen. Miro Väänänen toi ajassa 14:41 Jokipojat kahden maalin päähän.

Toiseen erään Jokipojat sai jälleen surkean alun. Esa Lehikoisen jäähyn aikana Juuso Forsström vei SaPkon jälleen kolmen maalin karkumatkalle. Jokipojat onnistui tekemään kavennusmaalin vain neljä minuuttia SaPkon maalin jälkeen.

Kolmanteen erään Jokipojat sai vaihteeksi hyvän alun, kun SaPkon Eetu Pylkkänen otti kahden minuutin jäähyn. Ärjyjen ylivoima näytti jälleen toimivuutensa ja päästi SaPkon hyökkääjät 2-0 hyökkäykseen. Kuten arvata saattaa kiekko löytyi maalista ja SaPko meni 5-2 johtoon. Jokipojat onnistui kampeamaan vielä maalin päähän, mutta tasoitusmaali jäi tekemättä.

Maalintekijät ja syöttäjät:

1:231-0 Sami Aksila
5:192-0 YV Ville Väinölä (Toni Henttonen, Jaakko Lantta)
12:113-0 VT Tommi Laakso (Ville Tiitinen)
14:413-1 VT Miro Väänänen (Joonas Larinmaa, Mika Koivisto)
22:314-1 Juuso Forsström (Julius Marva)
26:264-2 Tatu Kokkola, Janne Väyrynen)
42:215-2 Jaakko Lantta (Teemu Lämsä)
47:155-3  Miro Väänänen (Esa Lehikoinen, Joonas Larinmaa
58:185-4  Lauri Huhdanpää (Eero Teräväinen, Lassi Raitanen)

Maalivahtien torjunnat:

Niilo Halonen: 3+11+1=15
Joonas Harald: 12+0+0=12 (Vaihto pois 12:11, 3-0)
Roope Urpolahti: 11+18+12=41

Rangaistusminuutit:

JOK: 20
SAP:10

Jokipoikien pistepörssi:

1. Miro Väänänen 10+7=17
2. Joonas Larinmaa 8+9=17
3. Janne Väyrynen 7+5=12
4. Mika Koivisto 4+7=12
5. Eero Teräväinen 1+10=11

Jokipoikien maalivahdit:

Niilo Halonen: PO: 14 | PM: 31| T: 352 | T%: 91,91
Joonas Harald: PO: 8 | PM: 18 | T: 191 | T%:  91,39

Ennakko

Jokipojat aloittaa kolmen ottelun viikkonsa vieraissa SaPkoa vastaan. Kokoonpanosta on sivussa Joel Olkkonen, Viljami Wacklin, Wiljami Kupiainen, Teemu Lahtinen ja Harri Lankinen. Maalilla aloittaa Joonas Harald.

Mestiksen runkosarjaa on nyt pelattu vähän vajaa puolet. Jokipojat makoilee runkosarjassa kolmantena, tasapisteissä sarjakakkosen Hermeksen kanssa, joten  voitolla SaPkosta nousisi Jokipojat jälleen toiselle sijalle.

SaPko on runkosarjassa viimeisellä pudotuspelipaikalla. Sitä uhkaa tällä hetkellä ainoastaan yksi joukkue, joka voi pudottaa sen pois viimeiseltä pudotuspelipaikalta. Nimittäin K-Vantaa on vain kaksi pistettä perässä, K-Vantaan perässä tulee Peliitat, jolla on pudotuspeliviivaan eroa 9 pistettä.

SaPkon joukkueesta eniten pisteitä on iskenyt 20-vuotias Atte Karppinen. Hän on iskenyt 17 peliin tehot 6+12. SaPkon maalilla aloittaa tänään Roope Urpolahti. Urpolahti on torjuntapörssissä sijalla 8.

Tästä lähtien veikataan veikkauskisassa vain lauantain pelejä, sillä lauantaisin minulla on aikaa tehdä ennakko ajoissa sekä veikkauksen kohteet ei lopu heti kesken.

Seuraa heitä:

Juuso Forsström:

28-vuotias Forsström on SaPkon joukkueen vanhin pelaaja. Forsström valittiin täksi kaudeksi SaPkon kapteeniksi. Vuoden Espoon reissun jälkeen Forsström palasi tuttuun SaPko paitaan. Hän on yhdeksännellä Mestis kaudellaan tekemässä piste-ennätystänsä. 15 peliin hän on iskenyt tehot 3+8.

Jokipoikien kokoonpano:

Leinonen-Kokkola-Väyrynen
Lehikoinen-Teräväinen
Koivisto-Väänänen-Larinmaa
Raitanen-Hämäläinen
Elomaa-Hämäläinen-Huhdanpää
Ervasti-Seppälä
Tiala-Rissanen-Ahtonen
7.P Rouhiainen
Harald
(Halonen)

Jokipoikien pistepörssi:

1. Joonas Larinmaa 8+7=15
2. Miro Väänänen 8+7=15
3. Janne Väyrynen 7+4=11
4. Eetu Rissanen 6+4=10
5. Mika Koivisto 4+6=10

Jokipoikien maalivahdit:

Niilo Halonen: PO: 13 | PM: 29 | T: 337 T%: 92,08
Joonas Harald: PO: 7 | PM: 15 | T: 179| T%: 92,27

 

Kerrothan Ärjykatsomo.fi:stä kaverillesikin!

9 kommenttia

 1. Veikkaan Jokipoikia sarjataukossa ennen joulutaukoa sijoille 6-8…
  Ylivoiman tehottomuus ja alkukauden ylikuormitus näkyy muutamissa pelaajissa terävyyden puutteena maalinteossa ja puolustuspelaamisessa sekä loukkaantumisina.
  Olisiko valmennuksen kannattanut jakaa vastuuta enemmän alkukaudesta ????
  Kyllönen tervetullut laittamaan peliä kuntoon !

 2. Kuka tietää, mistä löytyisi tilasto ylivoimatehokkuudesta prosentteina? En ole löytänyt sitä verkosta. Voisi vähän vertailla Mestis-joukkueita. Sen melkein osaan sanoa, Jokipojat on sen tilaston huonoin, mutta haluaisin faktaa todisteeksi.

  Kynä pitäisi pikaisesti kotiuttaa. Kyllä Kynä tietää jotain yyveepelistä.

 3. Pitäisi omille kasvateille antaa ehdottomasti enemmän vastuuta. Lahtinen ja Lankinen varmasti nälkäsinä odottavat vastuuta. Lindrosille myös voisi pelin antaa, ollut vakuuttava A-nuorissa eikä ole tainnut hävitä peliäkää A:n mahalaskusta huolimatta. Ari Aaltonen järjestänyt hyvän kirin ennen joulutaukoa.

 4. Olen jo pitkään miettinyt että miksi nää jullit (Hämäläinen ja Seppälä) saavat pelata vaikka eivät saa mitään aikaan. Omille junnuille peliaikaa ei se voi huonommaksikaan mennä. Vai onko näin että Joki “tämäeiolefarmisopimus” Pojat on täysin jullien talutusnuorassa? Immonenkin vois tulla ulos ja vähän valoittaa ajatuksia ja suunnitelmia tulevasta.

 5. Selvää lienee, että sopimuksessa on kiintiöpelipaikat. Senhän kertoo sekin, että Seppälä pelasi pari peliä jopa hyökkääjänä, kun vaan piti siinä tilanteessa peluuttaa. Mutta paketti on paketti ja diili on diili, jos Hämäläinen ei pelaa niin sitten ei pelaa Halonenkaan eikä Teräväinen.

  Tuolla muuten joku kertoi Jatkoajassa jokin aika sitten, että Juniori-Jokipojilla ja HIFK:lla on nyt myös yhteistyötä. Tietääkö joku millaista se on?

 6. Kiintiöpelipaikat Hifkin pojilla !
  Tämä on huomioitu jo 10 pelin jälkeen ja sama politiikka jatkunee kauden loppuun surkeista peliesityksistä huolimatta 🙁
  Variksella ja Väänäsellä ei kanttia tiputtaa Hifkin apuja kokoonpanosta, mieluummin ottavat tappiot joukkueelle… Kertoo kaiken valmentajien ammattitaidosta.
  Koplaan on menossa ensi kaudelle tällä politiikalla 3-5 nuorta, jotka tällä kaudella jäävät olemattomalle vastuulle Jokipojissa.

Vastaa

Viimeisin kommentti

 • ape69Taisi olla koko juttu farssi !!!