Kausi päättyi pettymykseen | Ketterä-Jokipojat 7-0 | Playoffs 2018-19 | Ottelu 5 | Ennakko & Raportti

Raportti

Ottelu alkoi olla ohi jo ensimmäisen erän jälkeen, kun Ketterä paukutti viidessä minuutissa peräti kolme maalia. Maalinteon aloitti Aku Alho ajassa 10:33 ja kolmannen maalin viimeisteli Valttteri Lipiäinen aikaan 15:30.


Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
--- MAINOS --- --- MAINOS ---

Viimeistään toisessa erässä Jokipoikien kohtalo ratkesi. Ajassa 28:06 Kiekko ajautui keskelle Ville Paalaselle, joka latasi varmasti kiekon yläpeltiin. Neljä minuuttia myöhemmin Aku Kestilä iski ylivoimalla ranteet lukkoon ja Ketterä 5-0 johtoon. Erä päättyi lopulta 7-0.

Myöskin kolmas erä maalittomuudestaan huolimatta, meni selvästi Ketterälle. Torjunnat viimeisestä erästä Jokipojille 5-17.

Jokipoikien kausi siis päättyi, kun Ketterä oli vahvempi voitoin 4-1. Kattavampi kausiraportti tulee myöhemmin.

Maalintekijät ja syöttäjät:

10:33 1-0 Aku Alho (Henry Karjalainen, Erno Ripatti)
12:17 2-0 YV Mikko Haaparanta (Henry Karjalainen, Matias Mäntykivi)
15:30 3-0 YV2 Valtteri Lipiäinen (Jesse Juntheikki, Sameli Ventelä)
28:06 4-0 Ville Paalanen (Janne Kettunen)
32:15 5-0 YV Aku Kestilä (Henry Karjalainen, Samuli Tanhua)
36:16 6-0 YV Joona Jääskeläinen (Jesse Juntheikki, Sameli Ventelä)
36:46 7-0 Ville Paalanen (Samuli Vuokniemi)

Maalivahtien torjunnat:

Niilo Halonen: 8+5+0=13
Joonas Harald: 0+3+17=20
Karolus Kaarlehto: 3+6+5=14

Rangaistusminuutit:

JOK: 28
KET: 6

Jokipoikien pistepörssi:

1. Janne Väyrynen 3+2=5
2. Toni Leinonen 1+4=5
3. Tatu Kokkola 1+4=5
4. Esa Lehikoinen 1+4=5
5. Tuomas Ahtonen 1+1=2

Jokipoikien maalivahdit:

Niilo Halonen: PO: 5 | PM: 17 | T: 99 | T%: 85,34
Joonas Harald: PO: 2 | PM: 4 | T: 32 | T%: 88,89

 

Ennakko

Jokipojilla on huomenna edessään ensimmäinen “selkä seinää vastaan”-tilanne. Jatkoon mieliäkseen on Jokipoikien pakko voittaa kolme ottelua putkeen, jota voisi kuvailla pienimuotoiseksi ihmeeksi. Ketterällä on henki päällä ja itse veikkaan Jokipoikien kauden loppuvan huomenna. Jos ratkaisu ei löydy huomenna löydetään se viimeistään 30.3. lauantaina.

Maalivahdit:

Jokipojat:

Niilo Halonen: PO: 4 | PM: 12 | T: 86 | T%: 87,76
Joonas Harald: PO: 1 | PM: 2 | T: 12 | T%: 85,71

TOP-5 pistemiehet:

Jokipojat:

1. Janne Väyrynen 3+2=5
2. Toni Leinonen 1+4=5
3. Tatu Kokkola 1+4=5
4. Esa Lehikoinen 1+4=5
5. Tuomas Ahtonen 1+1=2

Ketterä:

1. Joona Jääskeläinen 2+4=6
2. Valtteri Lipiäinen 3+2=5
3. Henry Karjalainen 2+2=4
4. Samuli Tanhua 1+3=4
5. Aku Kestilä 2+1=3

 

Kerrothan Ärjykatsomo.fi:stä kaverillesikin!

47 kommenttia

  1. Hyökkääjistä Lahtinen näköjään vaihdettu Wacklinin tilalle ja siinä se… Onneksi sentään muutos tehtiin meidän selvästi huonoimpaan kenttään, koko kausi huomioon ottaen.

 1. Tänään alkaa ehkäpä kesäloma Jokipojille. Toivottavasti Hilppa ja muu seurajohto kattoo itseänsä peiliin..mikä meni vituiksi tällä kaudella? Farmisoppari oli täysin syvältä.. Hämäläinen oli kuutamolla koko kauden, Winberg myös. Ihan hyvin olisi voinut ajaa sisään omia kasvatteja. Jatkosopimuksista puheenollen Väyrynen, Larinmaa, Kokkola, Olkkonen ja Koivistolle jatkoa. Uutena pelaajina Ville Räsänen, Jonathan Iilahti ja mikäli liigassa ei jatku niin Sami Mutanen, Jesse Paukku, Tuomas Huhtanen ja Ilmari Pitkänen. Siinä on pelaajia mitä ärjyfanit kaipaavat 👍

 2. Olisi kyllä mielenkiIntoista kuulla kommenteja Immoselta miten näillä hifki jämillä meni hänen mielestään. Jokipojilla pitäisi olla tavoitteena voittaa mestaruus joka kausi nykyisessä näivittyneessä mestiksessä.
  Hävetkää seurajohto ihan oikeesti olisikohan se ensi kaudella sitten vuoro peluuttaa omia eikä mitään junantuomia julleja joista ei ole mihinkään. Mitä Jokipojat on muka hyötynyt tästä farmi spedeilystä muuta kuin että Immosella ja kumppaneilla on hyvät selänpesijät ja saunakaverit. HÄVETKÄÄ!

 3. Puolustus on tällä hetkellä ihan sekundaa tai sitten on jo usko loppunut. Ketterän ukkoa menee ohi vasenmalta ja oikealta, maalin edessä saa touhuta ihan rauhassa eikä noita poikittais syöttöjäkään saada katkottua.

 4. Kannattaa tehdä perinpohjainen selvitys tämän kauden toiminnasta. Mitä tehtiin tai jätettiin tekemättä valmennuksessa ? Näyttäisi, että fysiikka ei kestänyt kevääseen asti vaan jalka ja psyyke alkoi painaa jo tammikuussa. Hifk yhteistyö tällä mallilla aivan hanurista, parempia pelaajia löytyy omista junioreista. Kertoo myös jotain Nuorten SM-sarjan tasosta?
  Mielenkiintoista olisi kuulla Variksen ja Immosen kootut selitykset, jos niitä nyt yleensä saadaan. Katsotaan kuka saapuu pelin jälkeen lehdistötilaisuuteen valmennus, huolto vai bussikuski ?

 5. Katsokaa Jokipoikia käsittelevä Kiekkokaupunki-jakso. Siellä puhuvat pääsponsori ja kaupungin edustaja. Kaikki ymmärtävät, että Mestis on todella vaikea toimintaympäristö, koska Liiga on kiinni. Ei ole jatkossakaan luvassa pikavoittoja. Mutta periksi ei anneta. Mukava, että puhuvat totta ja asiaa, eikä mitään teennäistä jargoniaa.
  ******
  Tuosta HIFK-yhteistyöstä ei varmaan heti olla luopumassa (koska raha), joten minusta oikea linja olisi palkata pari pelaajaa vähemmän muita junantuomia. Omista pojista pitäisi olla pelaavassa rosterissa se 6-7 ukkoa (kuten perinteisesti on ollut), HIFK:sta tulisi esim. 4 ukkoa ja loput muita junantuomia.

 6. Joukkue on AINA valmentajansa näköinen. Viimeiset kaksi kautta se on ollut tällaista sekoilua ja sitä ennen kausi 2010-2011 oli pelillisesti samantasoista kohellusta.

  1. Naurattaa lukea kommentteja siitä että IFK-yhteistyö pitäisi lopettaa ja ottaa omia junnuja tilalle. Jos puolet joukkueesta olisi omia junnuja niin kausi päättyisi runkosarjaan 100% varmasti. Ja koska valitettavan iso osa peleissä kävijöistä (en edes puhu faneista) on vain menestyksen perässä, ei peleissä kävisi kun muutama sata katsojaa. Ja sitäkö halutaan? Ja iso hyöty yhteistyössä on se että liigaseurasta tulevat pelaajat tulevat tietysti halvemmaksi.

   Nuori tämä joukkue oli ja pelasi niinkuin nuoret pelaa. Ehkä juuri kokemusta olisi kaivattu kevään kovimmissa peleissä kun alkoi olla tosi kyseessä.

 7. Tais vaan suoraan sanottuna kunto loppuu kesken näin tiheellä pelitahdilla. Fyysisyys katosi ja huolimattomuus lisääntyi. Jokipoikien pelaajista tuli pujottelukeppejä.

 8. Loppuvuodesta Varis perusteli heikkoa menestystä rankalla harjoittelujaksolla, mut eipä tuo näyttänyut kantavan hedelmää pudotuspeleihin.

  Eikä tuo lopputulos minulle niinkään suuri pettymys ollut, sillä eihän kausikaan kovin kummoisesti menny.

 9. Kyllä tuolla porukalla olisi pitänyt pystyä parempaan suoritukseen kuin nyt kävi. Miksi Jokipoikien johto ei puuttunut asiaan kun näkivät ettei Varis saa joukkuetta iskuun? Nyt saavat ottaa Immonen ja kumppanit itse syyt ja tappiot niskoilleen. Hifkin farmisopimusta jatkettava ja sekä omia lupaavia nuoria mukaan edariin ja heille tarvittaessa koplaan hakemaan tarvittaessa kokemusta. Nyt pikaisesti tämän kauden pelaajien sopimuksia julki!!

 10. Kyllä seurajohdon olisi pitänyt reagoida aiemmin tuohon suoritukseen. Kävin katsomassa miltei jokaisen kotipelin ja samanlaisia organisoimattomia hyökkäyksiä oli koko kauden ajan. Jo hyvissä ajoin ennen runkosarjan päätöstä oli selvää että jo playoffeiin mennään niin tuolla pelityylillä tulee pian noutaja, niinkuin tulikin…. Nyt pitää johdon istua pyöreän pöydän ääreen ja tehdä yhteenveto menneestä kaudesta ja analysoida missä meni metsään. Uskon ja toivon, että näin varmaan tekevätkin. Nyt sitten odotellaan järkeviä jatkosoppareita ja uusien lupauksien kiinnityksiä. HIFK yhteistyö sopparia kannatan kun sieltä vaan saadaan oikeita vahvistuksia. Tällä kaudella Teräväinen ja Halonen niitä olivat ainoastaan (tosin jälkimmäinen alkoi vuotamaan ratkaisupeleissä).

 11. Ei siitä ole vielä takeita, että osaako se Petrellkään organisoida organisoituja hyökkäyksia ja luoda jonkun hyvän peli-identiteetin Jokipojille. Petrellillä on enimmäkseen kokemusta Suomi-sarjasta, ei sillä vielä kuuhun mennä. Mutta antaa toki äijän ensin näyttää.

  Sitten tarvittas kakkoskoutsi, onko ideoita?

  Ja sitten tarviis vielä pelaajat.

 12. Olipa taas melkonen oikeusmurha, kun katsoin KooVee-Hokki – peliä ja tuomarit päätti hylätä ihan selvän maalin. Pakko oli kattoa lehdistötilaisuus, että uskaltaako Hokin valmentaja mainita asiasta ja kyllä uskalsi.

 13. Miten ihmeessä Leki voi yltää välieriin? Konkurssikypsä, rahat loppu. Mistä se on saanut pelaajansa ja miksi ne vetää talkoilla? Jos ei rahaa, eikös se yleensä näy siten, ettei ketään nappaa? Onko tämä todiste siitä, ettei Mestiksessä oikeasti tarvita rahaa mennestykseen, voi koota myös joukkueen, joka itse maksaa bussikuljetuksen mielellään ja vetää Mestiksen välierissä. Keitä nämä pelaajat ovat?

  En tajuu.

 14. Elisessä Tuto-Sapko pelissä juontaja Jani Säteri sanoi että, kulisseissa huhuhtaan että Hokki pelaa ensikaudella mestistä kävi karsinnoissa miten kävi? Hmmmm.. Onko Leki heitetty jo ns pihalle jo ensikaudesta..

 15. Eipä tainnu hermekselläkään mennä putkeen eilinen peli. Katoin töllöstä matsin. Ei pää enää kestäny 5-3 maalin jälkeen. Esim Kristian kankaalla ja Niemelällä meni täysin hermokontrolli.

 16. Aamun aviisi tietää, että Kopla menisi kuitenkin kabinetin ovesta Suomi-sarjaan. Tämä ei yllätä, kyllä liittokin ymmärtää, että Koplan pelaajat ovat Suomi-sarjan tasoa ja että Joensuussa riittää Jokipoikien ex-Mestis-pelaajia jatkossakin, joten kannattaa päästää Kopla sarjaporrasta ylemmäs.

  Nyt pitäisi kehitellä kaupungissa niitä pelaajapolkuja. On nuorille pelaajille vaihtoehtoisia tasoja, joista valita itselle sopiva: A-junnut, Mestis ja Suomi-sarja.

 17. Koplallahan oli tavoitteena nousu Mestikseen viidessä vuodessa, eli tällä hetkellä neljä kautta siihen. Onko oletuksena Jokipoikien meno Liigaan vai konkurssiin? Vaiko kenties tippuminen Mestiksestä alas päin? Me kaikki tiedämme, ettei Joensuussa pysty toimimaan kahta Mestisjengiä. Ajatuksia asiasta?

 18. Kyllä minusta Mestiksessä voisi pelata kaksi joensuulaista joukkuetta, mutta eri asia onko siinä oikeasti järkeä. Menestys olisi molemmilla keskinkertaista tai jopa huonoa. Lipponen myönsi, että vaikeaa se olisi, jos molemmat olisivat Mestiksessä (Karjalainen 18.2.19). Jossain Tampereella voi olla 2 liigaporukkaa ja 2 Mestis-jengiä, mutta täällä kannattaisi kaikkien kaupungin jääkiekkotoimijoiden olla läheisessä toiminnassa keskenään. Minusta sponsoreiden pitäisi pitää tätä seikkaa sponsorointinsa edellytyksenä.

 19. Voi ne silti nousta. Nykyaikana sarjatasoista sovitaan kabineteissa eikä niitä ratkaista kaukalossa. Kun näyttää liitolle, että on hyviä pelaajia ja rahaa, niin ovet aukeaa.

 20. Totta, riippuu varmaan myös aika paljon kaikesta. Suomi-sarjassahan on aika iso määrä joukkueita jo ennestään, mikä on ensi kauden joukkuemäärä? Jatkaako kaikki tämän kauden joukkueet sarjassa?

 21. Siitä tulee dominoefekti, jos vaikka Leki joutus lopettamaan toimintansa mestiksessä. Hokki nousis mestikseen ja joku joukkue pitäs varmaan sit nostaa suomisarjaan.

 22. Uutta: Mestis muuttaa sääntöjään, mikä lisää Liiga-joukkueiden kokoonpanohuolia .

  Mestiksen kokoonpanosäännöt muuttuvat Jatkoajan tietojen mukaan ensi kaudelle. Keskeisin muutos on se, että aikuisikäisiä Liiga- tai KHL-sopimuksellisia pelaajia saa olla joukkueessa vuokralla enää kolme kerrallaan. Tällä kaudella määrä oli viisi, sitä ennen pitkään seitsemän.

  https://www.jatkoaika.com/Uutiset/Uutta-Mestis-muuttaa-s%C3%A4%C3%A4nt%C3%B6j%C3%A4%C3%A4n-mik%C3%A4-lis%C3%A4%C3%A4-Liiga-joukkueiden-kokoonpanohuolia/210281

Vastaa

Viimeisin kommentti

 • ape69Taisi olla koko juttu farssi !!!