Kausi 2018-19 | Raportti

Näin on jälleen kerran yksi kausi Mestiksessä Jokipoikien osalta ohi ja on aika katsahtaa mitä kaudesta jäi käteen, kuka onnistui ja kuka ei.


Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
--- MAINOS --- --- MAINOS ---

Ennen runkosarjan alkua Jokipoikien kokoonpanoon oltiin tyytyväisiä, etenkin kun takaisin Joensuuhun oli saatu kovia paluumuuttajia kuten: Janne Väyrynen ja Lauri Huhdanpää. Ja kun joukkueessa jatkoivat kärkimiehet Joel Olkkonen ja Joonas Larinmaa, olivat odotukset luonnollisesti korkealla. Tavoitteeksi oli asetettiin finaalipaikka.

Kausi alkoikin erinomaisesti, kun ensimmäisestä kymmenestä ottelusta Jokipojat voitti peräti seitsemän ja keikkui sarjan kärkisijoilla.

Seuraavasta kymmenestä ottelusta Jokipojat voitti viisi ja hävisi viisi. Kahdenkymmenen ottelun jälkeen Jokipojat olivat sijoittuneet sijoille 4-2.

Tämän jälkeen alkoikin kauden huonoin pätkä. Tämän aikana ärjyjen tappioputki venyi miltei kolmen viikon mittaiseksi. Tappioputkesta selvittyään laittoivat Jokipojat uuden vaihteen silmään ja voittivat puolestaan neljä ottelua putkeen.

Hypätään runkosarjan loppupuolelle. Jokipojat olivat aina viimeisiin peleihin asti kiinni kotiedusta pudotuspeleihin, mutta lopun tappioilla IPK:lle, Rokille sekä Ketterälle, tippui ärjyt lopulta aina sijalle kuusi asti.

Kuudes sija toi puolivälierissä vastaan viime vuodelta tutun vastuksen Imatran Ketterän. Jokipojat aloittikin sarjan upealla 2-4 ryöstöllä Imatralla. Seuraavassakin pelissä Jokipojat oli pelissä mukana, mutta Ketterä oli 2-3 vahvempi. Kolmas ottelu pelattiin jälleen Imatralla ja panoksena sarjan johtopaikka. Tasaisen väännön jälkeen Ketterä voitti niukasti 2-1. Neljäs ottelu oli ehdottomasti sarjan tärkein. Jos Ketterä voittaisi menisi se jo 3-1 voitoin johtoon, ja Jokipoikien tilanne näyttäisi todella huonolta. Kauden tärkeimpään peliin kauden huonoin peli. Ketterä murskasi Jokipojat lukemin 3-7. Neljänteen peliin Jokipojat lähti rakentamaan kiriä ja yritystä voittaa kolme ottelua putkeen. Kiri tyssäsi jo ensimmäisessä erässä, kun Ketterä laukoi taululle lukemat 3-0. Ottelu päättyi lopulta 7-0.

Pelaaja-arviot:

Maalivahdit:

Niilo Halonen: 8½

Hifk-laina Halonen otti jo kauden alusta alkaen selvästi joukkueen ykköstorjujan paikan. Halonen oli todella varma, eikä hänen selän taakse mennyt montaa helppoa maalia. Taso laski hieman pudotuspeleissä. Silti ehdottomasti Helsingin avuista paras.

Joonas Harald: 7

Harald oli kelpo varamaalivahti ja torjui kohtuullisesti ottelut, jotka pääsi pelaamaan. Tuskin tulee pelaamaan Mestis-joukkueen ykkösvahtina, välillä ylipelaa tilanteita ja on melko hidas poikittaisliikkeissä.

Puolustajat:

Eero Teräväinen: 8

Voitti Jokipoikien puolustajien pistepörssin, osittain tosin siksi, koska ykköspuolustaja Joel Olkkonen pelasi melkein 20 ottelua vähemmän kuin Teräväinen. Loppukaudesta alkoi näkyä väsymisen merkkejä, joten näin ollen myös virheet lisääntyivät. Kelpo ensimmäinen kausi Mestiksessä.

Joel Olkkonen: 8+

Olkkosen kautta kun katsoo on tilastot kaksijakoiset. Tehopisteitä syntyi hyvällä tahdilla, vaikka välillä tuntui, että kaikki kiekkojumalat olivat Olkkosta vastaan. Perushyvä kausi Olkkoselta. Hieman numeroa laskee tehotilasto, joka näyttää numeroa -7. Kärsi valitettavasti loukkaantumisista.

Esa Lehikoinen: 8½

Vaikka Lehikoisen kirkkaimmat vuodet alkavat olla takanapäin, onnistui hän tällä kaudella nakuttelemaan kelpo tehot 1+18. Lehikoinen näytti mallia maalineduspelaamisesta ja oli muutenkin todella varma omassa päässä.

Lassi Raitanen: 8

Lassi Raitanen, hyvä jumala mikä pelaaja. Karmean harhasyötön jälkeen saattaa harhauttaa kaksi tai kolme pelaajaa, tai antaa vuoden taklauksen. Jos Raitasta pitäisi kuvailla yhdellä sanalla, olisi se viihdyttävä.

Niko Ervasti: 7½

Pelasi perusvarmaa peliä läpikauden ja naputteli siinä ohella tehot 2+7. Antaisin vuoden jatkopahvin. Ikää Ervastilla on vasta 22, joten potentiaalia kehittyä on vielä rutkasti.

Niko Seppälä: 7

Esitti kauden aikana muutaman hyvän taklauksen ja uhrautumista joukkueelle. Toisaalta Seppälä oli välillä melko virhealtis ja otti liikaa tyhmiä jäähyjä. Sopimus HIFK:n kanssa ensi kaudesta, joten Seppälä voi jäädä Joensuuhun myös ensi kaudeksi.

Wiljami Kupiainen: 7½

Kupiaisen kohdalla mietin pitkään kasin antamista, mutta päädyin seiskapuokkiin. Sen ajan mitä kentällä sai olla, pelasi edukseen. Toivottavasti jää Joensuuhun myös ensi kaudeksi, sillä antsaitsee kunnon näyttöpaikan.

Hyökkääjät:

Teemu Lahtinen: 6½

Ei saanut paljoa peliaikaa. 28 otteluun tehot 1+2 tehotilasto kuitenkin +6.

Tuomas Ahtonen: 7

Laittoi koko kauden ajan kroppaa likoon ja otti tärkeitä blokkeja. Taklasi ahkerasti ja esitti muutenkin hyvän rouhijan ominaisuuksia. Kaveri on 20-vuotias eli nuori kaveri vielä. Minun puolestani saa jatkaa ensi kaudellakin.

Janne Hämäläinen: 6½

Henkilökohtaisesti oli itselle pettymys. Tehoja kertyi ok määrä (4+7), mutta tehotilasto on karmea -14, joka on joukkueen huonoin. Ei pärjännyt laitakamppailuissa. En pahastu, jos lainasopimusta ei jatketa.

Lauri Huhdanpää: 6

Kovin pettymys tällä kaudella. Tuli kovin odotuksin takaisin Joensuuhun, mutta floppasi pahasti. Ei päässyt missään vaiheessa huipputasolleen, jota nähtiin kaksi vuotta sitten, kun Huhdanpää valittiin vuoden tulokkaaksi. Huhdanpäällä oli joukkueen toiseksi huonoin teholukema.

Eetu Rissanen: 7½

Pienestä koostaan huolimatta tulee todella usein laitakamppailusta voittajana. Loistavan alkukauden jälkeen hiukan hyytyi. Kaudesta kuitenkin kelpo tehot 7+7.

Taavi Tiala: 8+

Nousi ehdottomasti yhdeksi suosikeistani. Riistää kiekkoja, tekee tehoja ja blokkaa laukauksia, mitä muuta pelaajalta voi toivoa? Muodosti hyvän nelosvitjan Ahtosen sekä Rissasen kanssa. Toivon todella että jatkaa Joensuussa myös ensi kaudella.

Mika Koivisto: 8

Aloitti kauden todella hyvin. Loppua kohden tahti jonkin verran hyytyi, mutta kasasi silti pisteet 10+12. Jäi playoffseissa nollille, joka alentaa arvosanaa.

Toni Leinonen: 9-

Leinonen tuli joukkueen mukaan kesken kauden, mutta osoitti kyllä heti alusta asti olevansa todella hyvä vahvistus. Omaa loistavan laukauksen, joka toi 11 maalia. Pelasi pudotuspelit piste per peli tahdilla.

Viljami Wacklin: 7+

Wacklinin kauden otanta jäi vähän kapeaksi ison loukkaantumisen takia. Pystyi pelaamaan runkosarjassa 28 ottelussa, joissa keräsi 10 tehopistettä. Antaisin mahdollisuuden näyttää mitä osaa myös ensi kaudella.

Tatu Kokkola: 8½

Kokkola oli alkukauden todella hiljainen ja kerkesinpä mielessäni jo julistaa hutihankinnaksi. Jouni Varis sanoi jossain haastattelussa Kokkolan olevan “kevään pelaaja”. Tämä pitikin paikkansa ja Kokkola heräsi kauden loppupuolella ja iski runkosarjassa tehot 19+15.

Miro Väänänen: 9

Väänäsen läpimurtokausi toi loistavat tehot 16+19. Väänäsellä todella on potentiaalia olla tulevaisuudessa liigapelaaja. Meni myös hiukan hukkaan, koska Väänästä peluutettiin ylivoimalla keskellä, joka ei ole Väänäsen ihannepaikka.

Janne Väyrynen: 9+

Väyrynen aloitti kauden hitaasti, mutta paransi koko ajan ja oli loppukaudesta liekeissä. Loppujen lopuksi runkosarjasta ja pudotuspeleistä pisteitä kertyi yhteensä 45.

Joonas Larinmaa: 9½

Oli koko runkosarjan aivan huikeassa vedossa. Teki kauden aikana monia huikeita yksilösuorituksia. Ysipuoleen arvosanan pudottaa tehottomuus pudotuspeleissä. Saa nähdä pääseekö kokeilemaan Liigaa ensi kaudella?

Kokonaisuudessaan kausi oli pienoinen pettymys ja tällä kokoonpanolla olisi pitänyt pystyä parempaan tulokseen. Annetaan koko kaudesta arvosana 7½.

Puolivälieräveikkauksen voitti mesimarja arvaamalla peräti kolme neljästä sarjasta täysin oikein. Oman tuloksen voi katsoa alta.

Nyt on aika kiittää kaikkia ketkä luki, kommentoi ja muutenkin eli mukana tässä kaudessa! Nyt hyvää kesän odotusta ja pelaajajulkistuksia odotellessa. Ensi kaudella nähdään!

Tulokset:

Mesimarja: 6p

Ape69: 4p

Haamukirjoittaja: 2p

Rokkipoika: 2p

Paitsio: 2p

Kaikkonen: 1p

Akseli Sinkkonen: 1p

 

 

 

 

Kerrothan Ärjykatsomo.fi:stä kaverillesikin!

2 kommenttia

  1. Joukkue oli Mestikseen erittäin nimekäs ja kilpailukykyinen.
    Hifk yhteistyön pakkopeluutus Hämäläisen, Seppälän ja Winbergin kohdalla suuri virhe, koska vei pelipaikkoja omilta nuorilta. Tässä olisi pitänyt valmennuksen olla hereillä, mutta varmaankin ” yhteistyösopimus” määritteli peluuttamisen pelitaidoista ja näytöistä huolimatta.
    Valmennus Variksen johdolla osaamaton ja hakoteilla. Nuorten pelaajien kehittäminen heikkoa ja arvostus pelaajien keskuudessa korkeintaan kohtuullinen. Oikeaan aikaan loppui Variksen lento ja edessä uudet tuulet ja joukkue Petrellin johdolla uuteen kauteen. Toivottavasti joukkueessa on tulevalla kaudella enemmän Jokipoikakasvatteja ja menneen kauden onnistujat saataisiin jatkamaan.

Vastaa

Viimeisin kommentti

  • ape69Taisi olla koko juttu farssi !!!