Jokipojat vei tunteikkaan ottelun | Jokipojat-TUTO | 26.10.2018 | Ennakko & Raportti

Raportti

Jokipojat voitti TUTOn tunteikkaan pelin jälkeen lukemin 5-3. Voiton myötä Jokipojat nousi takaisin sarjakakkoseksi.


Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
--- MAINOS --- --- MAINOS ---

Jokipojat tuli avauserään todella pirteästi ja sai heti painettua paineen TUTOn päätyyn. Erän puolivälissä Toni Leinonen hommasi Jokipojille kaksi jäähyä ja Jokipojat pääsi pyörittämään ylivoimaa 4 minuuttia putkeen. Jokipojat sai rakennettua pari hyvää maalintekopaikkaa, mutta maaleja ei vielä nähty.

Samalla kun Jokipojat pyöritti peliä TUTOn päädyssä jäi Niilo Halonen ilman torjuntatöitä ja tämän hyödynsi Matt Nickerson. Nickerson lämäsi oikeasta laidasta ja veto yllätti kylmän Niilo Halosen.

Toisessa erässä Tatu Kokkola onnistui tasoittamaan ottelun. TUTO-pakin harhasyötöstä Tatu Kokkola pääsi vapaasti laukomaan kiekon ohi Julius Pohjanoksan. Toinen maali oli todella hieno. Janne Väyrynen laittoi pitkällä läpisyötöllä Miro Väänäsen karkumatkalle ja Väänänen viimeisteli varmasti Jokipojat johtoon. Miro Väänänen onnistui toistamiseen vielä erän lopulla. Toinen erä oli ollut todella kuuma ja ärsyyntyminen näkyi TUTO-pelureissa.

Toisen erän perusteella tiedossa oli loistava kolmas erä. Jokipojat meni ajassa 44:26 jo 4-1 johtoon, tätä maalia edelsi TUTOn pitkä hallintajakso, jota se ei kuitenkaan onnistunut hyödyntämään. Pari minuuttia myöhemmin Miro Väänänen viimeisteli uransa ensimmäisen hattutempun Mestiksessä.

Toisen erän lopussa kuumaa ottanneella Matias Lehtosella keitti lopullisesti yli. Lehtonen taklasi Jokipoikien pelaajan rumasti poikittaisella mailalla. Lehtosta puhuttelemaan meni Elias Elomaa, kahakan jälkeen Lehtonen heitti Jokipoikien pelaajan hanskan katsomoon. Tästä lehtoselle ulosajo. Samalla kun Lehtonen käveli pukukoppiin säesti Susirajan punamustat sitä “pää ei kestä” huudoilla, Siitä sulka SPM:n hattuun.

Erän lopussa Jokipoikien pelaajilta unohtui puolustaminen ja TUTO pääsi vielä iskemään kahdesti. Lukemat taulussa summerin soitua oli Jokipoikien hyväksi 5-3. Ottelu oli Niilo Haloselle ehkä yksi kauden “vaikeimmista”. Ottelun alussa laukauksia tuli muutamia ja ottelun lopussa taas lukuisia. Halonen selvityi kuitenkin urakastaan puhtain paperein. Väänänen johtama kenttä oli iskussa ja koko ketjun yhteispistemääräksi merkattiin 8.

Jokipojilla on ensi viikolla kolme peliä: Peliitat kotona, Keupa HT ja Hermes vieraissa.

Maalintekijät ja syöttäjät:

16:05 0-1 VT Matt Nickerson (Juho Virtanen, Matias Mattsson)
28:30 1-1 Tatu Kokkola (Joonas Larimaa, Mika Koivisto)
33:41 2-1 Miro Väänänen (Janne Väyrynen, Toni Leinonen)
39:28 3-1 Miro Väänänen (Janne Väyrynen)
44:26 4-1 Janne Väyrynen (Esa Lehikoinen)
46:56 5-1 YV Miro Väänänen (Toni Leinonen, Esa Lehikoinen)
 44:26 4-1 Janne Väyrynen (Esa Lehikoinen)
58:47 AV 5-2 Otto Mäkinen (Juho Mäkelä)
59:03 5-3 Aaro Löyttymäki (Juho Virtanen, Jere Karlsson)

Maalivahtien torjunnat:

Niilo Halonen: 5+12+9=26
Julius Pohjanoksa: 10+9+4=23

Rangaistusminuutit:

JOK: 8
TUTO: 58

Jokipoikien pistepörssi:

1. Miro Väänänen 6+5=11
2. Joonas Larinmaa 4+6=10
3. Mika Koivisto 4+5=9
4. Janne Värynen 5+3=8
5. Eetu Rissanen 5+1=6

Jokipoikien maalivahdit:

Niilo Halonen: PO: 8 | PM: 17 | T: 247 | T%: 93,56
Joonas Harald: PO: 4 | PM: 8 | T: 107 | T%: 93,04

Ennakko

 

Jokipojilla on poikkeuksellisesti tällä viikolla vain yksi ottelu. Kokoonpanosta sivussa on Viljami Wacklin, Harri Lankinen, Akseli Rouhiainen, Lassi Raitanen ja Niko Hämäläinen. Maalilla aloittaa Niilo Halonen.

Jokipojat ja TUTO kohtaavat viikon sisään jo toistamiseen. Viimeksi Jokipojat vei kaksi pistettä Kupittaalta rangaistuslaukauksien jälkeen. Silloin Jokipoikien sankareina hääri 34 kertaa torjunut Joonas Harald sekä kahdesti voittomaalikilpailussa onnistunut Lauri Huhdanpää.

Jokipojat tiedotti eilen ikävän uutisen. Hyökkääjä Viljami Wacklinin pelit saattavat olla tältä vuodelta ohitse, Wacklin kerkesi pelamaan vain 4 ottelua.

Neljän ottelun pisteputkessa oleva TUTO voitti aiemmin keskiviikkona Keupan lukemin 3-2. Jokipojat on puolestaan kolmen ottelun pisteputkessa.

Molemmat Jokipojat sekä TUTO ovat onnistuneet ylivoimalla seitsemän kertaa. Jokipojat on päästänyt Mestiksessä toiseksi vähiten maaleja, TUTO viidenneksi vähiten.

Molempien joukkueen aloittavat maalivahdit ovat olleet alkukaudesta huippuvireessä. Niilo Halonen on pelannut 7 ottelua torjuntaprosentilla 94,04 ja päästänyt 2 maalia ottelua kohden. TUTOn Julius Pohjanoksa on aloittanut TUTOn jokaisen ottelun. Torjuntaprosentiksi näistä otteluista on muodostunut 91,35. Päästettyjen maalien keskiarvo Pohjanoksalla on 2,50.

Seuraa heitä:

Janne Väyrynen:

Väyrynen on iskenyt maalin kolmessa perättäisessä ottelussa ja on muutenkin pelannut paljon virkeämmin. Muodostaa pelottavan hyökkäysvitjan Miro Väänäsen ja Toni Leinosen kanssa. 10 peliin iskenyt tehot 4+1. Iskenyt maaleistaan kolme ylivoimalla. Jatkaako maalien tehtailua tänään?

Julius Pohjanoksa:

Pohjanoksa oli isossa roolissa TUTOn 3-2 voitossa Keupasta. Nappasi kyseisessä ottelussa 34 torjuntaa. Pohjanoksa on TUTOn ehdoton ykkösmaalivahti, toisaalta ei kunnon haastajia ole näkynyt. Onnistuuko Pohjanoksa tänään pysäyttämään Jokipojat ja nappaamaan kauden ensimmäisen nollapelinsä?

Jokipoikien kokoonpano:

Koivisto-Kokkola-Larinmaa
Lehikoinen-Teräväinen
Elomaa-Hämäläinen-Huhdanpää
Ervasti-Olkkonen
Leinonen-Väänänen-Väyrynen
Seppälä-Kupiainen
Tiala-Rissanen-Ahtonen
13.H Lahtinen
Halonen
(Harald)
Kerrothan Ärjykatsomo.fi:stä kaverillesikin!

10 kommenttia

  1. Olipa Tuton valmentajalta erikoista väittää lehdistötilaisuudessa, että ottelu oli tasainen jne.. kun eivät oikein missään vaiheessa keskittyneet pelaamiseen. Elomon kommentit löytyy Tuton omilta sivuilta.

  2. Yleisömäärät taitaa olla jopa hieman paremmat kuin viime kaudella tässä vaiheessa. Uskon että yleisömäärä romahtaa vasta mahdollisen tappioputken aikana jossain vaiheessa kautta, nyt on hyvä tilanne kun keikutaan kärkiporukoissa.

Vastaa

Viimeisin kommentti

  • ape69Taisi olla koko juttu farssi !!!