Tappioputki poikki! | Jokipojat-SaPko 4-1 | 14.12.2018 | Ennakko & Raportti

Raportti

Jokipojat katkaisee viiden ottelun mittaisen tappioputkensa vakuuttavalla esityksellä lukemin 4-1. Voitolla Jokipojat nousee 43 pisteeseen ja pysyy sijalla 5. Yleisöä paikalle oli saapunut 801 katsojaa.


Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
--- MAINOS --- --- MAINOS ---

Jokipojat hallitsi ensimmäistä viittä minuuttia täysin. Ajassa 5:30 Jokipoikien paine tuotti tulosta. Niko Hämäläinen laukoi viivasta ja Tuomas Ahtonen ohjasi kiekon yläkulmaan. SaPko sai ottelun edetessä pelistä kiinni, mutta Niilo Halonen piti Jokipojat johdossa.

Toisessa erässä Jokipojilla kävi todella hyvä tuuri. Niko Ervasti heitti kiekkoa maalille ja Tuomas Ahtosen ja Nico Vikstenin maskin kautta kiekko löysi tiensä maaliin. Pari minuuttia ennen erän loppua SaPko sai aikaan kavennusmaalin, kun Juuso Forsströmin rannelaukaus painui takakulmaan. Viimeiset puolitoista minuuttia Jokipojat oli taas täysin kuskin paikalla ja rakensi monta huikeaa tekopaikkaa, mutta kiekko ei löytänyt tietänsä verkon perukoille.

Heti kolmannen erän alkuun Jokipojat sai rangaistuslaukauksen. Rankkaria asteli laukomaan Miro Väänänen, jonka ratkaisu oli kuitenkin heikko ja Nico Viksten torjui tämän helposti. Ottelun ratkaisu nähtiin ajassa 55:35, kun Miro Väänänen iski ylivoimalla kiekon maaliin. Loppulukemiksi 4-1 tyhjiin viimeisteli Toni Leinonen.

Pelaajien juhlinnasta huomasi kuinka tärkeä voitto tämä oli joukkueelle. Halonen oli maalissa todella suvereeni ja rauhallinen. Ahtonen sai onnistumisia kahden maalin muodossa. Olisiko Ahtosesta maskipelaajaksi ylivoimalle?

Nyt Jokipojilla alkaa joulutauko, joka kestää aina 28.päivään asti. Oikein rauhallista joulun odotusta kaikille!

Maalintekijät ja syöttäjät:

5:301-0 Tuomas Ahtonen (Niko Hämäläinen, Eetu Rissanen)
26:212-0 VT Tuomas Ahtonen (Niko Ervasti, Eetu Rissanen)
37:132-1 Juuso Forsström (Ville Väinölä)
55:353-1 YV Miro Väänänen (Joonas Larinmaa, Lassi Raitanen)
58:424-1 TM Toni Leinonen (Esa Lehikoinen)

Maalivahtien torjunnat:

Niilo Halonen: 10+5+12=27
Nico Viksten: 9+9+9=27

Rangaistusminuutit:

JOK: 10
SAP:10

Jokipoikien pistepörssi:

1. Joonas Larinmaa 9+13=22
2. Miro Väänänen 11+8=19
3. Toni Leinonen 5+10=15
4. Janne Väyrynen 9+5=14
5. Mika Koivisto 6+7=13

Jokipoikien maalivahdit:

Niilo Halonen: PO: 18 | PM: 47| T: 480 | T%: 91,08
Joonas Harald: PO: 11 | PM: 28 | T: 245 | T%:  89,74

Veikkauskisa:

1. Peks 2p
2. Janne 2p
3. Ape69 2p
4. Akseli Sinkkonen 0p
5. Naamavelli 0p
6. Espoojokipo 0p
7. Mesimarja 0p
8. Lptl 0p
9. Tilkka 0p

Ennakko

Jokipojat pelaa tänään viimeisen pelin ennen joulutaukoa SaPkoa vastaan. Kokoonpanosta sivussa on Joel Olkkonen, Teemu Lahtinen, Wiljami Kupiainen, Akseli Rouhiainen ja Harri Lankinen. Maalilla aloittaa Niilo Halonen.

Jokipoikien pakkipareihin on tehty pieniä muutoksia. Esa Lehikoinen pelaa nuoren Niko Hämäläisen kanssa. Niko Ervasti on Lassi Raitasen pakkiparina ja HIFK-lainat Teräväinen ja Seppälä on kolmospakkipari.

Tämänpäiväinen ottelu on jo neljäs Jokipoikien ja SaPkon välillä tällä kaudella. Voitot on SaPkolle 2-1. SaPko voittanut viimeisestä viidestä ottelusta kolme, Jokipojat ei yhtään.

Jokipojat on runkosarjassa viidentenä. Häviöllä Jokipojat voi tippua seitsemänneksi. Voitolla SaPko tulisi pisteen päähän Jokipojista.

SaPkon maalilla aloittaa Nico Viksten. Vicksten on pelannut tällä kaudella 10 ottelua torjuntaprosentilla 86,27.

HUOM! Jatketaan veikkaamista tänään.

Seuraa häntä:

Atte Karppinen:

20-vuotias Kärpät-kasvatti on tullut Mestikseen ryminällä. 22 otteluun tehot 6+13 iskenyt Karppinen on ollut tällä kaudella SaPkon kolmanneksi tehokkain. Karppinen pelaa SaPkon kolmoskentän vasemmassa laidassa.

Jokipoikien kokoonpano:

Koivisto-Väänänen-Larinmaa
Raitanen-Ervasti
Wacklin-Hämäläinen-Huhdanpää
Lehikoinen-Hämäläinen
Leinonen-Kokkola-Väyrynen
Teräväinen-Seppälä
Tiala-Rissanen-Ahtonen
13.H Elomaa
Halonen
(Harald)

Jokipoikien pistepörssi:

1. Joonas Larinmaa 9+12=21
2. Miro Väänänen 10+8=18
3. Janne Väyrynen 9+5=14
4. Toni Leinonen 4+10=14
5. Mika Koivisto 6+7=13

Jokipoikien maalivahdit:

Niilo Halonen: PO: 17 | PM: 46| T: 453 | T%: 90,78
Joonas Harald: PO: 11 | PM: 28 | T: 245 | T%:  89,74
Kerrothan Ärjykatsomo.fi:stä kaverillesikin!

27 kommenttia

 1. Pahoittelut epäselvästä infoamisesta. Eli veikataan ottelun lopputulosta ja Jokipoikien avausmaalin tekijää. Veikataan aina näitä asioita, jos artikkelissa ei muuta ilmoiteta.

 2. Minä lukaisin Karjalaisen jutun. Ei siinä ole mitään uutta, hymistellään vaan, että onpa hyvä kun liitto ja liiga saivat sopimuksen, sopimukseton tila olisi ihan kamalaa jne.

 3. Immonen onkin yht`äkkiä tyytyväinen sopimukseen? Eikä enää puhu mitään Liigaan pyrkimisestä? Selvästi on sovittu, että suut pidetään supussa ja hymistellään ja hyssytellään. Voihan olla, että kaikkea ei kerrota ja Jokipojilla on omat suunnitelmat. Mutta ei se yleisöä tuo hallille, jos yleisö on siinä luulossa, että Mestiksessä pitää riutua hamaan maailman loppuun saakka.

 4. Kyllä huomasi ajoittain,että oli tappioputki alla. Voittamisen pelko oli muutamalla pelaajalla. Pitkiä kiekkoja vaikka ei ollut kiire mihinkään. Huhdanpää on neiti. Pelkää kontakteja ja suoristaa selän. Tiesikö Varis,että uuden säännön mukaan rikotun pelaajan ei olisi tarvinnut antaa suorittaa rangaistuslaukausta? Sen voi vetää kuka tahansa. Niko Hämäläinen oli välillä pulassa .

 5. Karjalaisen juttu Immosesta:
  ——————————————–

  “Jokipojissa tutustuttiin liigan ja liiton uuteen sopimukseen torstaina. Mieli on nyt positiivisempi kuin sen julkaisun aikaan.
  Tasan kolme viikkoa sitten jääkiekkoliitto ja liiga tiedottivat uudesta sopimuksestaan. Tuolloin sopimuksesta tiedotettiin sillä kärjellä, ettei liigaan voi vastaisuudessakaan nousta, sieltä ei voi pudota eikä karsintoja suinkaan järjestetä.

  Mestis-seurat, Jokipojat mukaan lukien, eivät olleet pitkään aikaan tietoisia sopimuksen yksityiskohdista. Jokipoikien taustayhtiön puheenjohtaja Jarkko Immonen olisi halunnut kommentoida tuoreeltaan muttei voinut, koska sisältöä hänkään ei tiennyt tarkemmin.

  Torstaina seurat saivat vihdoin tutustua yksityiskohtiin.

  Mestiksen eli Sarjaseurat ry:n hallitus kokoontui Suomi-Tshekki-ottelun yhteydessä Tampereella ja kävi tuoreen sopimuksen läpi yhdessä liiton toimitusjohtaja Matti Nurmisen ja puheenjohtaja Harri Nummelan kanssa.

  Immonen on aiemmin ottanut kantaa avoimen liigan ja sarjojen avaamisten puolesta. Kun hän kuuli uudesta sopimuksesta, ei hän ollut kovin innoissaan, kuten olettaa sopii. Torstain kokous muutti mieltä.

  – Paljon positiivisimmin mielin olen nyt kuin silloin julkaistessa, Immonen myöntää.

  Puheenjohtaja Nummela on jatkuvasti korostanut, että sopimuksessa jopa tärkeintä oli se, ettei jouduttu sopimuksettomaan tilanteeseen.

  Tätä myös Immonen nyt painottaa.

  – Se olisi ollut kaikille osapuolille huono juttu, eikä kukaan olisi halunnut siihen tilanteeseen, Immonen jatkaa.

  – Se sopimushan oli tosi laaja, ja siinä oli paljon muutakin kuin liigan ja Mestiksen väliset jutut. Se viesti Nummelalta tuli, että tarkoitus on pitää keskusteluyhteyttä yllä. Myös liiga haluaa jatkaa kehitystä, eikä ajatusta sarjasysteemien muuttamisesta aiota haudata.

  Tuore sopimus on määräaikainen, minkä Immonen näkee erinomaisena asiana. Hän puhuu sopimuksesta tietynlaisena kompromissina, josta neuvotteluja voidaan jatkaa.

  – Käsittääkseni neuvottelut jatkuvat ja keskustelua käydään koko ajan. Molemmat tulivat tässä vastaan.

  – Uskon, että kaikilla yhteinen tavoite on kehittää suomalaista kiekkoa, mikä on kaikkien etu. Liigakin tarvitsee näitä alempia sarjoja, kyllä he sen ymmärtävät. Eivät hekään halua, että Mestis kuihtuisi pois.

  On siis yhä pimennossa, mikä on liigan ja Mestiksen välinen tulevaisuus. Pelillinen porkkana eli nousumahdollisuus puuttuu, mutta liiga sentään jatkaa rahallista tukeaan Mestis-seuroille. Nyt se on aiempaa roimasti suurempi.

  – Ei se raha itsessään kesää tuo. Tietysti sen rahasumman jaosta ei ole vielä tietoa, mutta Mestiksen kehittämiseen se raha on.

  Immonen on aiemmin sanonut, että tällä tiedottomuuden aikakaudella, kun karsintoja ei pelata ja liigahaaveidenkin yllä on vielä valtavat kysymysmerkit, on vain keskityttävä oman toiminnan pirteänä pitämiseen. Hän on yhä samalla kannalla.

  Mihin Jokipoikien nyt kannattaa keskittyä toimintansa kehittämiseksi? Halliremontti ja toinen harjoitushalli ainakin parantavat olosuhteita merkittävästi.

  – Meillä on paljon kehitettävää jokaisella osa-alueella. Se priorisoituu aina tilanteen mukaan, hän sanoo.

  – Torstain kokous antoi uutta uskoa, että keskusteluyhteys on olemassa ja halu kuulla kaikkia osapuolia. Ei se muuta arjessamme mitään, oli se sisältö mikä tahansa. Pitää olla valmiina kun muutoksia tapahtuu.”

 6. JooJoo mies Immonen on tyytyväinen tohon sopimukseen,että kehitetään mestistä,voi perkele sanon minä.Käytännössä toi tarkoittaa sitä,että mestis joukkueet tulee olemaan liiga porukoitten farmiseuroja ja Immonen on tyytyväinen,onhan jokipojillakin jo”farmi sopimus” Hifkin kanssa.Mitenkähän tää mestis tästä kehittyy,kun puuttuu se nousu mahdollisuus ja ne karsintojen tuoma huuma?Veikkaan ettei kehity kuin huonompaan suuntaan ja mestiksen kiinnostavuus vähenee entisestään,näkyy jokipoikien katsoja määrissä jo nyt tää mestiksen kiinnostavuus.Mikäs siinä jos pelataan parinkympin arvoisesta “pojasta”,sehän se kehittää mestistä ja tuo yleisöä lehtereille.MIKÄ NÄITÄ PÄÄTTÄJIÄ VAIVAA????

 7. Ilmeisesti siellä Tampereella sanottiin riittävän selvästi Immoselle, että A- ja B-Liigat ovat tulossa joskus miljoonan vuoden päästä. Ja on sovittu, että suut pidetään supussa. Hiltunenhan sanoi Jatkoajan joulukuun haastattelussa, että näissä kahdessa ylimmässä sarjassa voisi olla yhteensä noin 20 joukkuetta mutta alle 24 joukkuetta. Ja Hiltunen sanoi, että jollain porkkanalle yritetään saada Liigan joukkuemäärää pienemmäksi. Niinpä se voisi olla esim. 12+10 tai 11+11.

  Mutta minua harmittaa, ettei Immonen enää puhu Liigasta. Minusta Jokipoikien pitäisi pyrkiä liigalisenssiprosessiin ja tehdä kuten KooKoo, Jukurit ja Sport. Jokipojat ei taida haluta mennä kabinetin kautta nykyiseen Liigaan vaan odotetaan näitä kovin epämääräisiä sarjajärjestelmän uudistuksia miljoonan vuoden päästä.

 8. Immonen on tyytyväinen Hifkin farmin puheenjohtaja eli Farmari isola F:llä.
  Kommentit täyttä nuoleskelua Liigaa kohtaan. Varsinkin kommentti ” alemmat sarjat ovat Liigalle tärkeitä” Totta hemmetissä Liigalle on tärkeä, että Mestis toimii ns. Farmisarjana.
  Onkin eri asia, mitä mieltä Joensuulainen kiekkoyleisö ja yhteistyökumppanit ovat asiasta ? Yleisökato jatkuu ja yhteistyökumppanit kaikkoavat jolloin talous sakkaa, näin se Jokipo matematiikka menee jatkossa. Harmittavaa on se, että yhteistyö ja pelaajapolku Juniori-Jokipoikien kanssa on vaatimatonta edustuksen puolesta, joten tämäkin kortti on tällä hetkellä pelattu huonosti. Hyvää joulua !

 9. Hyvin kehityy mestis,kun eilisessä paikallispelissä katsojia 801 ilmoitettu lukema,tosiasiassa noin 500 ja mestis kehittyy,kyllä helsingin herrat laittoi Immosen suun suppuun,ei puhettakaan enää liigasta,ketä tämmöinen palvelee? Ai niin mutta mestis kehittyy,mutta todella väärään suuntaan!!

 10. Tuosta sopimuksesta…mikä on nyt toisin kuin ennen sopimusta? Epämääräisiä lupauksia jostakin mitä ehkä joskus tehdään…kenties?
  En oikein ymmärrä miten tuollaisesta höpönhöpöstä joku voi ilahtua – Ostin jotain, en tiedä mikä se on, mutta on se hieno. Että silleen.

 11. Mikään ei ole muuttunut ennen ja jälkeen sopimuksen. Liiga suljettiin jo vuonna 2000, joten ei tässä ole mikään muuttunut. Oli vaan ladattu odotuksia, että nyt 2018 saataisiin kuulla A-liigan ja B-liigan, 10+10 tai 11+11 tai 12+12, perustamissuunnitelmista, mutta kun vielä ei kuultu, niin pettymys on valtava. Tai joku hyväuskoinen lapsenmielinen odotti karsintoja, mutta sellaisia on ihan turha odottaa. Liigaan pääsee kabinetin kautta vuosien pituisesen kehitystyön jälkeen.

 12. Olisin nähnyt ennemmin Miro Väänäsen Hifkin kokoonpanossa kuin Hämäläisen ?
  Eroa peliesityksissä kuin yöllä ja päivällä syksyn peleissä Väänäsen eduksi. Miten tämä yya-sopimus oikein toimii sinne Hifkin suuntaan ? Voisiko Immonen tai valmennus selventää ?

Vastaa

Viimeisin kommentti

 • ape69Taisi olla koko juttu farssi !!!