Jokipojat palasi voittojen tielle! | Jokipojat-Roki 6-3 | 30.11.2018 | Ennakko & Raportti

Raportti

Jokipojat katkaisi kahden ottelun mittaisen tappioputken RoKin kustannuksella lukemin 6-3. Jokipoikien maalilla Niilo Halonen otti 28 koppia. Ilmoitettu yleisömäärä oli 782.


Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
--- MAINOS --- --- MAINOS ---

Pitkästä matkustuksesta huolimatta RoKi oli ensimmäisessä erässä liikkeellä paremmalla jalalla. Tämä realisoitui ajassa 6:58, kun Toni Leinonen otti kahden minuutin rangaistuksen kampituksesta. RoKin tarvitsi pyörittää ylivoimaa vain 44 sekuntia, ennen kuin kiekko löytyi Jokipoikien maalista. Lisää maaleja ei erässä enää nähty.

Toinen erä oli ensimmäisen vastakohta. Erän ensimmäisellä kympillä nähtiin peräti neljä maalia. Toni Leinosen rangaistuslaukauksen ansiosta kolmanteen erään mentiin tasatilanteessa 3-3.

Kolmannessa erässä Jokipojat otti kuskin paikan. Lassi Raitanen ajoi loistavasti oikeasta laidasta läpi ja syötti Mika Koivistolle, joka viimeisteli varmasti Jokipojat johtoon. Jokipoikien viides maali oli myös todella upea. Tällä kertaa Lauri Huhdanpää haastoi ja syötti Janne Hämäläiselle unelmapaikan, josta ei vain voinut epäonnistua. Toni Leinonen viimeisteli tyhjiin loppulukemiksi 6-3.

Voiton myötä Jokipojat nousi sarjataulukossa toiseksi tasapisteisiin LeKin kanssa. Jokipojat pelaa huomenna viikon kolmannen ottelunsa vieraissa IPK:ta vastaan.

Maalintekijät ja syöttäjät:

7:420-1 YV Joona Huttula (Aleksi Poikola, Gabin Ville
25:101-1 YV Mika Koivisto (Joonas Larinmaa, Lassi Raitanen)
25:571-2 Ville Heikkinen (Fabien Bourgeois, Olli Iisakka)
29:282-2 Niko Seppälä (Miro Väänänen, Joonas Larinmaa)
30:292-3 Gabin Ville (Julius Hermonen, Tino Metsävainio)
37:543-3 RL Toni Leinonen
44:074-3 Mika Koivisto (Lassi Raitanen, Joonas Larinmaa)
49:115-3  Janne Hämäläinen (Lauri Huhdanpää)
59:546-3 TM Toni Leinonen

Maalivahtien torjunnat:

Niilo Halonen: 11+8+9=28
Rasmus Reijola: 11+10+10=31

Rangaistusminuutit:

JOK: 29
ROK:14

Jokipoikien pistepörssi:

1. Joonas Larinmaa 8+12=20
2. Miro Väänänen 10+8=18
3. Mika Koivisto 6+7=13
4. Janne Väyrynen 7+5=12
5. Eero Teräväinen 1+10=11

Jokipoikien maalivahdit:

Niilo Halonen: PO: 15 | PM: 34| T: 380 | T%: 91,79
Joonas Harald: PO: 8 | PM: 18 | T: 191 | T%:  91,39

Ennakko

Kahden ottelun tappioputkessa kulkeva Jokipojat kohtaa RoKin kotona PKS-Areenalla. Sivussa on Joel Olkkonen, Wiljami Kupiainen, Viljami Wacklin, Harri Lankinen ja Niko Hämäläinen. Maalilla aloittaa Niilo Halonen.

Viimeisestä viidestä ottelusta RoKi on voittanut kolme. Jokipojat puolestaan on voittanut kaksi. Jokipojat on sarjataulukossa kolmantena ja RoKi kuudentena. Eroa joukkueiden välillä on neljä pistettä.

Jokipojilla on tänään jälleen mahdollisuus ohittaa Hermes ja nousta tasapisteisiin sarjajohtaja LeKin kanssa. Sarjan tasaisuudesta kertoo se, että häviöllä Jokipojat voisi myös valahtaa kaksi sijaa alaspäin.

RoKin paras pistemies on ollut Christoffer Seppelin. Seppelin on iskenyt 19 otteluun tehot 5+9.  Hän on jo tähän mennessä iskenyt ennätyspisteensä.

Rokin luottovahtina on tällä kaudella toiminut Rasmus Reijola. Reijola on aloittanut RoKin 20 ottelusta 19. Amerikan yliopisto-liigassakin pelannut Reijola on ollut läpikauden todella vakuuttava. 19 ottelusta torjuntaprosentti 91,79 on erittäin hyvä. Reijolalla on myös Mestis maalivahdeista eniten torjuntoja.

Seuraa häntä:

Tino Metsävainio:

Kärpistä lainalla oleva Metsävainio pelasi tällä kaudella 13 ottelua liigassa tehoilla 1+2 ennen kuin hänet lähetettiin Rovaniemelle. Metsävainio pelasi viime kaudella RoKissa jokaisessa ottelussa. Tehoja syntyi 40. Rokottaako kolmoskentän sentteri Jokipoikia?

Jokipoikien kokoonpano:

Leinonen-Kokkola-Väyrynen
Lehikoinen-Teräväinen
Koivisto-Väänänen-Larinmaa
Raitanen-Rouhiainen
Elomaa-Hämäläinen-Huhdanpää
Ervasti-Seppälä
Tiala-Rissanen-Ahtonen
13.H Lahtinen
Halonen
(Harald)

Jokipoikien pistepörssi:

1. Miro Väänänen 10+7=17
2. Joonas Larinmaa 8+9=17
3. Janne Väyrynen 7+5=12
4. Mika Koivisto 4+7=12
5. Eero Teräväinen 1+10=11

Jokipoikien maalivahdit:

Niilo Halonen: PO: 14 | PM: 31| T: 352 | T%: 91,91
Joonas Harald: PO: 8 | PM: 18 | T: 191 | T%:  91,39
Kerrothan Ärjykatsomo.fi:stä kaverillesikin!

5 kommenttia

 1. Jaaha, saas nähdä pystyykö Jokipo pistämään rivejään kuosiin. Yv tökkii edelleen, ja yhden parhaimman pakin poissaolo ei todellakaan tilannetta edistä. Olkkonen kuulemma pois muutaman viikon ainakin. Toivotaan parasta kuitenkin tähän iltaan!

 2. Karjalaisessa ihmetellään, miksi Immonen ei kommentoi sitä viime viikon kohusopimusta lehdelle, kun on aiemmin ottanut vahvasti kantaa avointen sarjojen puolesta.

  Pj. Nummela haastattelusta käy ilmi, että jääkiekkoliitto on kieltänyt seuroja kommentoimasta sopimusta, ennen kuin sen yksityiskohdat on käyty seurojen kanssa läpi. Tämä tapahtuu joulukuun puolessa välissä. Siksi Immonenkaan ei ole kommentoinut mitään vielä. Isosta kuvasta seurat ovat olleet tietoisia, Mestiksen edustajat ovat olleet keskusteluissa mukana jo pitkän aikaa.

  ***
  Minä pidän mahdollisena, että Jokipoikienkin kanta avoimiin sarjoihin on saattanut näiden neuvottelujen aikana hieman elää. Kenties tajutaan, että kabinetin ovesta pääsee helpommin Liigaan kuin karsintojen kautta (joita ei kenties enää tule ikinä). Avoimien sarjojen puolesta puhuminen ei auta enää sitää vähää mitä vuosi sitten. Kuulin kun olin erään liigajoukkueen aitiossa, että vuosi sitten tämän liigajoukkueen pomo (hän itse kertoi) oli soittanut Immoselle ja olivat keskustelleet mm. liigalisenssin ja liigajoukkueen taloudellisista realiteeteista. Kimmokkeen soittaa Immoselle hän arvatenkin oli saanut siitä Immosen kirjoituksesta marraskuussa 2017.

 3. Rouhiaiselta hyvä esitys heti kun pääsi pelaamaan. Omille kasvateille lisää vastuuta lisää ! Niko Hämäläinen, Teemu Lahtinen ja Wiljami Kupiainen ovat myös käyttäneet vähäisen peliaikansa mallikkaasti. Toivottavasti peliaikaa tulee myös jatkossa peliesitysten eikä pelkästään loukkaantumisten ansiosta.

 4. Arvatenkin joku syy Immosen hiljaisuuteen on olemassa sarjajärjestelmää
  koskien. Rouhiaisen esitys todella hyvä! Itse epäilin aikaisemmin omien junnujen osaamista. Enää ei tarvitse.. tänään IPK kaatuu samoilla numeroilla kuin roki..

Vastaa

Viimeisin kommentti

 • ape69Taisi olla koko juttu farssi !!!