Peliitat tuli rinnalle ja ohi | Jokipojat-Peliitat 4-5 VL | 5.12.2018 | Ennakko & Raportti

Raportti

Heti ensimmäisessä erässä nähtiin peräti kolme maalia. Erää oli pelattu vain 3:56, kun Lauri Huhdanpää onnistui ohittamaan Peliitta-vahti Sami Sunin. Ote siirtyi maalin seurauksena hienohkosti Jokipojille. Seuraavan maalin iski kuitenkin Peliitat. Ajassa 7:50 Niklas Salo onnistui liruttamaan kiekon maaliin. Jokipojat kuitenkin vastasi nopeasti. Joonas Larinmaa pääsi vastakkain Sami Sunin kanssa ja viimeisteli kylmän viileästi kiekon maaliin.


Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
--- MAINOS --- --- MAINOS ---

Toisessa erässä molemmilla joukkueilla oli todella monta maalipaikkaa. Erän puolivälissä Tatu Kokkola onnistui hyödyntämään tyhjän tilan. Kokkola haastoi maalille ja laittoi rystyllä limpun sisään. Erän loppupuolella Peliitat sai kavennuksen. Lassi Raitanen kaatui laidassa, josta Pasi Kouvalainen nappasi kiekon ja syötti sen Ville Niemiselle, joka laittoi kiekon puolityhjään maaliin.

Kolmannessa erässä näytti pitkään siltä, että Jokipojat onnistuisi puolustamaan itsellensä kolme pistettä. Neljä minuuttia ennen loppua Peliitat sai kuitenkin iskettyä 3-3 tasoituksen, kun Roope Elimäki unohtui täysin vapaaksi maalin eteen. Joensuulais-yleisö sai kuitenkin heti kahden minuutin jälkeen uudestaan aihetta juhlaan. Ajassa 58:07 Janne Väyrysen veto yllätti Sami Sunin.

Peliitat tuli neljä sekuntia ennen loppua jo kolmannen kerran ottelussa tasoihin. Jokipoikien puolustus antoi Atte Antinahon aivan vapaasti hakata kiekon maaliin. Edessä oli siis jatkoaika.

Jatkoajalla parhaimmat paikat oli Peliitoilla. Niilo Halonen piti kuitenkin Jokipoikia pystyssä torjumalla mm. läpiajon.

Rangaistuslaukauksilla Jokipojat ei saanut kertaakaan kiekkoa maaliin, joten kaksi pistettä lähti Heinolaan.

Maalintekijät ja syöttäjät:

3:561-0  Lauri Huhdanpää
7:501-1 Niklas Salo (Mikko Laine, Santeri Koponen)
9:542-1 Joonas Larinmaa
31:183-1 Tatu Kokkola (Toni Leinonen)
37:023-2 Ville Nieminen (Atte Antinaho)
56:013-3 Roope Elimäki (Arttu Rämö, Eemeli Jeskanen)
58:074-3 Janne Väyrynen (Tatu Kokkola, Toni Leinonen)
59:544-4 YV IM Atte Antinaho (Eemeli Jeskanen, Roope Mäkitalo)
65:005-4 VL Atte Antinaho

Maalivahtien torjunnat:

Niilo Halonen: 10+5+17+4=36
Sami Suni: 8+8+10+3=29

Rangaistusminuutit:

JOK: 20
PEL:6

Jokipoikien pistepörssi:

1. Joonas Larinmaa 9+12=21
2. Miro Väänänen 10+8=18
3. Janne Väyrynen 9+5=14
4. Mika Koivisto 6+7=13
5. Toni Leinonen 4+9=13

Jokipoikien maalivahdit:

Niilo Halonen: PO: 16 | PM: 38| T: 416 | T%: 91,63
Joonas Harald: PO: 9 | PM: 21 | T: 205 | T%:  90,71

Ennakko

Jokipojat kohtaa PKS-Areenalla Peliitat. Kokoonpanosta sivussa on Joel Olkkonen, Wiljami Kupiainen, Viljami Wacklin, Niko Hämäläinen sekä Harri Lankinen. Maalilla aloittaa Niilo Halonen.

Kolmen ottelun tappioputkessa myllertävä Peliitat on sarjassa toiseksi viimeisenä.  Päästettyjä maaleja Peliitoilla on 72, joka oikeuttaa lukemaan 3,27 per peli. Maaliero on surkea -22. Ensimmäistä kautta Peliittojen päävalmentaja toimiva Jani Keinänen ei ole saanut Peliittoja lentoon. Eroa pudotuspeliviivaan Peliitoilla on 12 pistettä.

Heinolalaisten maalilla aloittaa 20-vuotias Sami Suni. Suni on pelannut 11 ottelua torjuntaprosentilla 89,03. Peliittojen paras pistemies on Mikko Laine 16 tehopisteellään. Nimensä mukaisesti hän omaa loistavan laukauksen. Laine on myös päässyt pelaamaan tällä kaudella Lahden Pelicansin paidassa.

Seuraa häntä:

Vladislav Shishkov:

Nuori venäläispuolustaja on ainut Peliittojen puolustajisa, jonka +/- tilasto on plussan puolella. Shishkov on vain 171cm pitkä ja painaa 74kiloa. Hän on iskenyt 13 otteluun tehot 1+3.

Jokipoikien kokoonpano:

Leinonen-Kokkola-Väyrynen
Lehikoinen-Teräväinen
Koivisto-Väänänen-Larinmaa
Raitanen-Rouhiainen
Elomaa-Hämäläinen-Huhdanpää
Ervasti-Seppälä
Tiala-Rissanen-Ahtonen
13.H Lahtinen
Halonen
(Harald)

Jokipoikien pistepörssi:

1. Joonas Larinmaa 8+12=20
2. Miro Väänänen 10+8=18
3. Janne Väyrynen 8+5=13
4. Mika Koivisto 6+7=13
5. Eero Teräväinen 1+11=12

Jokipoikien maalivahdit:

Niilo Halonen: PO: 15 | PM: 34| T: 380 | T%: 91,79
Joonas Harald: PO: 9 | PM: 21 | T: 205 | T%:  90,71

 

Kerrothan Ärjykatsomo.fi:stä kaverillesikin!

11 kommenttia

 1. 3-1 Johdettiin. Hävittiin jatkoajalla 4-5. Kyllä täytyy sanoa että tällä hetkellä Jokipoikien peli on tahmeeta ja ei todellakaan palvele lipun ostaneita ! 5e sopiva lipunhinta sisältää makkaran. Variksella ei riitä taito valmentaa tota porukkaa missä on paljon potenttiaalia.

  1. 1. Ihan sama onko liiga auki vai kiinni.
   2. Varis harjoitellut nyt kaksi kautta tuota YV:tä,mutta ei se saa sitä toimimaan. Kuka konsultoisi?
   3. Lehikoinen latoo vain pitkiä,eikä kerkee enää jalalla…
   4. Pojilla painui päät 4-4 tasoitukseen ja siksi jatkoaika sekä VL olivat ponnettomia.
   5. Hyvää matkaa Kokkolaan ja Keuruulle. Tappioputken ainekset on kasassa.
   6. Antaisiko HIFK lainaan johtajuutta? Sitähän ei voi lainata….

 2. Kaks tappiota alla ja seuraavat pelit ovat Hermes, Keupa, Ketterä, Sapko.

  Nyt on tämän kauden kulminaatiopiste käsillä.

  Kallonkutistaja pitäisi tilata koppiin jo ennen kuin tulee 6 ottelun tappioputki ja henkinen lukko.

  Sitten pitäisi myös nopeasti tilata konsulttiapua Kyltsiltä tai HIFK:lta tuohon Mestiksen huonoimpaan ylivoimapeliin. Siinä se henkinen lukko on todella suuri jo, mutta yksikin yyveekuvion päätteeksi saatu maali voisi vapauttaa tunnelman ja avata sen lukon.

 3. Ei oo todeelista, menivät ärjyt vielä häviämään!! Nyt jotain tarvitsee tehä tuon yv suhteen. Toisaalta pelaajistoasakin on niin kokemattomia ja nuoria pelaajia ettei pää kestä lopussa.

 4. Ei oo todeelista, menivät ärjyt vielä häviämään!! Nyt jotain tarvitsee tehä tuon yv suhteen. Toisaalta pelaajistoasakin on niin kokemattomia ja nuoria pelaajia ettei pää kestä lopussa. Maalivahtiosastollakin on tilanne että Halonen pelaa mutta mitä sitten jos loukkaantuu?

 5. Valmennuksen kommentit:Näistä pitää oppia… ja näillä mennään….
  Viime kaudella samoihin aikoihin paha notkahdus peleissä, silloin selityksenä loukkaantumiset. Mikähän selitys löytyy tällä kertaa sanaisesta arkistosta ?
  Eväät alkaa olla vähissä. Pitäisikö tehdä radikaaleja muutoksia yv-kentällisiin ja kokeilla uusia pelaajia yv-roolissa ? Ei voi ainakaan huonommin mennä.
  Kädet ristiin ja toivotaan edes yhtä voittoa kolmesta pelistä ennen joulutaukoa.

  1. Minusta toimittajat Ohtonen ja Leinonen ovat hiukan munattomia tuolla lehdistötilaisuudessa verrattuna muiden Mestis-kaupunkien vastaaviin. Lukija haluaisi tietää analyyttisemmin illan pelistä. Varis ja kumppanit pitäisi panna “oikeasti puhumaan”. YV-tilastot, mitä kehitysaskeleita on otettu, pelin kulminaatiopisteet, puolustuksen viivepelaamien, laukausten laatu, viivapelaaminen YV:ssä, puuttuva maski…. yms….nyt kuunnellaan mitä Varis sanoo,eikä aseteta vastakysymyksiä. Nimim.olen ollut monissa tilaisuuksissa täällä ja muualla.

Vastaa

Viimeisin kommentti

 • ape69Taisi olla koko juttu farssi !!!