Vaikeuksien kautta voittoon! | Jokipojat-Peliitat 2-1 VL | 31.10.2018 | Ennakko & Raportti

Raportti

Jokipojat voittaa viikon ensimmäisessä pelissään Peliitat 2-1 voittomaalikilpailun jälkeen. Jokipojilla on nyt kasassa 13 otteluun 25 pistettä ja on sijalla 3.  Jokipojilla on tällä viikolla vielä kaksi ottelua. Yleisömääräksi ilmoitettiin 853.


Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
--- MAINOS --- --- MAINOS ---

Ensimmäisessä erässä nähtiin hyvä jalkainen ärjylauma. Jokipojat oli koko erän kuskin paikalla, mutta Jokipoikien viimeistely takkusi ja numerot pysyivät nollissa. Jokipojat pääsi kokeilemaan ylivoimaa kahdesti, mutta Jokipoikien ylivoima oli jälleen tehotonta ja aikaiseksi Jokipojat sai vain muutaman laukauksen.

Toisessa erässä ote siirtyi entisestään Jokipojille, mutta maalin teki Peliitat. Pasi Kouvalainen onnistui ohittamaan Halosen hyvällä räpyläpuolen laukauksella. Jokipojat pääsi yrittämään erän loppuun vielä tasoitusta ylivoimalla, mutta tuloksetta.

Kolmannessa erässä Jokipojat laukoi peräti 22 kertaa. Pelin lopussa alkoi jo näyttää siltä että Peliitat-maalivahti Sami Suni onnistuu pyäsyttämään Jokipojat ja viemään 3 pistettä Heinolaan. Kuitenkin ajassa 58:39 Janne Väyrynen teki todellisen tahtomaalin ja tasoitti ottelun. Lisää maaleja ei enää nähty joten jälleen kerran mentiin jatkoajalle. Viimeisestä neljästä Jokipoikien pelistä kolme on mennyt jatkoajalle tai voittomaalikilpailuun.

Jatkoajalla ei paljoa tekopaikkoja nähty, vaikka Peliitat pääsi kerran yrittämään yhden miehen ylivoimalla. Ottelun ratkaisu tultaisiin siis näkemään voittomaalikilpailussa. Voittomaalikilpailu eteni aina kuudenteen kierrokseen asti. Jokipoikien ratkaisumaalin iski Tatu Kokkola. Halonen pysäytti 4 rankkaria.

Peliitoista olisi ollut otettavissa kaikki kolme pistettä paremmalla viimeistelyllä. Sami Suni Peliittojen maalilla pelasi kauden parhaan ottelunsa ja nappasi 39 torjuntaa. Ylivoima on edelleen tuskaista ja tällä hetkellä Janne Väyrynen menee ylivoimassa täysin hukkaan, sillä Väyrystä peluutetaan koostumuksen keskellä. Itse siirtäisin Väyrysen laidalle laukojan paikalle. Viimeisten otteluiden perusteella myös Wiljami Kupiaiselle voisi antaa isompaa vastuuta.

Jokipoikien seuraava ottelu pelataan perjantaina, kun vastaan asettuu Keuruulla Keupa.

Maalintekijät ja syöttäjät:

37:11 0-1 YV Pasi Kouvalainen (Markus Neva-Aho, Mikko Laine)
58:39 1-1 Janne Väyrynen (Eero Teräväinen, Joel Olkkonen)
65:00 VL 2-1 Tatu Kokkola

Maalivahtien torjunnat:

Niilo Halonen: 7+7+2+1=17
Sami Suni: 4+13+21+1=39

Rangaistusminuutit:

JOK: 16
PEL: 18

Jokipoikien pistepörssi:

1. Miro Väänänen 6+5=11
2. Joonas Larinmaa 4+6=10
3. Janne Väyrynen 6+3=9
4. Mika Koivisto 4+5=9
5. Eetu Rissanen 5+1=6

Jokipoikien maalivahdit:

Niilo Halonen: PO: 9 | PM: 18 | T: 264 | T%: 93,62
Joonas Harald: PO: 4 | PM: 8 | T: 107 | T%: 93,04

Ennakko

Jokipojat avaa kolmen ottelun viikkonsa kotiottelulla Peliittoja vastaan. Kokoonpanosta sivussa on Harri Lankinen, Teemu Lahtinen, Lassi Raitanen, Niko Hämäläinen ja Viljami Wacklin. Jokipoikien maalilla aloittaa Niilo Halonen.

Jokipojat pelasi viime viikolla vain yhden ottelun, ottelu päättyi Jokipoikien 5-3 kotivoittoon TUTOsta. Peliitoilla oli viime viikolla puolestaan kolme ottelua, kyseisistä otteluista Peliittojen pistetili karttui vain yhden pisteen verran. Jokipojat on sarjassa kolmantena, ja Peliitat sijalla 10.

Jokipoikien kultakypärä vaihtoi omistajaa TUTO-ottelun jälkeen. Miro Väänänen pussitti TUTO-ottelussa uransa ensimmäisen hattutemppunsa Mestiksessä ja nousi Jokipoikien sisäisen pistepörssin kärkeen. Peliittojen tehokkaimpia ovat olleet Pelicanssista lainalla oleva Niklas Salo sekä Mikko Laine.

Seuraa heitä:

Mark Viitanen:

Tallinnassa syntynyt TUTOn kasvatti Viitanen pelasi viime kaudella Venäläisessä junioriliiga MHL:ssä. 60 otteluun syntyi tehot 14+14. Tällä kaudella Peliitoissa pisteitä on kertynyt neljä. Viitanen on isokokoinen (190cm ja 95kg) työmyyrä. Pelaa Peliittojen neloskentän oikeassa laidassa.

Joel Olkkonen:

Esitti TUTOa vastaan huikeita nousuja ja ollut tälläkin kaudella yksi Jokipoikien parhaimpia pelaajia. Iskenyt 11 otteluun tehot 1+3. Olkkonen ei ole tällä kaudella ottanut ainuttakaan jäähyä. Nostattaako Olkkonen tänään pistemääräänsä?

Jokipoikien kokoonpano:

Leinonen-Väänänen-Väyrynen
Lehikoinen-Teräväinen
Elomaa-Hämäläinen-Huhdanpää
Ervasti-Olkkonen
Koivisto-Kokkola-Larinmaa
Seppälä-Rouhiainen
Tiala-Rissanen-Ahtonen
7.P Kupiainen
Halonen
(Harald)

Jokipoikien pistepörssi:

1. Miro Väänänen 6+5=11
2. Joonas Larinmaa 4+6=10
3. Mika Koivisto 4+5=9
4. Janne Värynen 5+3=8
5. Eetu Rissanen 5+1=6

Jokipoikien maalivahdit:

Niilo Halonen: PO: 8 | PM: 17 | T: 247 | T%: 93,56
Joonas Harald: PO: 4 | PM: 8 | T: 107 | T%: 93,04

 

Kerrothan Ärjykatsomo.fi:stä kaverillesikin!

7 kommenttia

  1. Olipa lähellä ettei jääny luu käteen. Ei riittäny pelkkä hyvä asenne kolmeen pisteeseen. On sen verran tehotonta tuo ylivoima että alkaa väkisinki kohta vaikuttaa negatiivisesti myös muuhun peliin. Itse siirtäisin myös Väyrysen pois keskeltä. Ei pääse käyttämään hyvää laukaustaan ja on hukassa keskellä. Onneksi alivoimapeli on kunnossa.

Vastaa

Viimeisin kommentti

  • ape69Taisi olla koko juttu farssi !!!