Vajaamiehinen LeKi vei potin | Jokipojat-LeKi | 13.10.2018 | Ennakko & Raportti

RAPORTTI

Jokipojat pelasi tänään paljon paremman pelin kuin keskiviikkona, mutta silti LeKi onnistui viemään kolme pistettä. Häviön takia Jokipojat tippui sarjataulukossa sijalle kolme. Jokipoikien yläpuolella on Hermes 16 pisteellä sekä LeKi 17 pisteellä. Jokipojilla on kasassa 14 pistettä.


Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
--- MAINOS --- --- MAINOS ---

Jokipojat tuli otteluun todella pirteästi ja sai luotua lukuisia maalintekopaikkoja. LeKin maalivahti Kimmo Rautiainen onnistui kuitenkin pitämään Jokipojat nollilla. Erän lopulla Matias Haarasen veto painui ohi Joonas Haraldin. Tähän voisi heittää klassisen fraasin: “kun et itse tee, niin kaveri tekee”. Jokipoikien hallinnasta kertoo se että Jokipojat sai ensimmäisessä erässä enemmän laukauksia maalia kohti kuin koko SaPko pelissä.

Toiseen erään Jokipojat lähti hakemaan tasoitusta, mutta maalinteossa onnistui kuitenkin LeKi. Ajassa 21:06 Kristian Tanus vei LeKin 2-0 johtoon. Jokipojat sai kavennuksen ajassa 26:15. Elias Elomaa käänsi kiekon maalille, johon Janne Hämäläinen sai lapansa väliin ja ohjasi kavennusmaalin. Maali oli Hämäläiselle ensimmäinen Jokipojat paidassa.

Kolmannessa erässä molemmat joukkueet pääsivät kerran yrittämään ylivoimalla, mutta kummallakaan ei syntynyt tulosta. Sekunti ennen loppua Anton Ollikainen viimeisteli loppulukemiksi 1-3.

Kokonaisuudessa paljon parempi esiintyminen kuin eilen. Ainoastaan viimeistely tökki. Hienoa, että Janne Hämäläinen sai ensimmäisen maalinsa. Paremmalla viimeistelyllä, avauspelaamisella ja ottamalla turhat jäähyt pois, ihan mikä tahansa joukkue on voitettavissa.

Maalintekijät ja syöttäjät:

16:57 0-1 Matias Haaranen (Riku Väkiparta, Otto Mäkinen)
21:06 0-2 Kristian Tanus (Janne Seppänen, Niclas Lucenius)
1:29 1-2 Janne Hämäläinen (Teemu Lahtinen, Elias Elomaa)
59:59 TM 1-3 Anton Ollikainen (Santeri Vuoti, Niclas Lucenius)

Maalivahtien torjunnat:

Joonas Harald: 8+8+5=21
Kimmo Rautiainen: 17+6+7=30

Rangaistusminuutit:

JOK: 10
LEK: 20

Jokipoikien pistepörssi:

1. Mika Koivisto 4+3=7
2. Joonas Larinmaa 3+4=7
3. Miro Väänänen 2+4=6
4. Eetu Rissanen 4+1=5
5.  Lassi Raitanen 0+5=5

Jokipoikien maalivahdit:

Niilo Halonen: PO: 5 | PM: 8 | T: 170 | T%: 95,51
Joonas Harald: PO: 3 | PM: 7 | T: 73 | T%: 91,25

 
 
 

ENNAKKO

Jokipojat saa tänään vieraita Lempäälästä, kun vastaan asettuu LeKi. Jokipojat saa ykköspakkinsa Joel Olkkosen takaisin kokoonpanoihin. Sivussa kuitenkin on Jokipojille todella tärkeä tehopelaaja Joonas Larinmaa. Maalilla aloittaa eilen luukkua avannut Joonas Harald.

Jokipojat kärsi eilen ansaitusti luokattoman pelin jälkeen 2-0 tappion SaPkolle. Ainoastaan Niilo Halonen pelasi omalla tasollaan. Mutta tänään on päivä uusi ja oletettavasti päävalmentaja Varis on sanonut pelaajille muutaman valitun sanan.

Ketjuihin on tullut pieniä muutoksia ja etenkin kenttä Väyrynen-Kokkola-Leinonen kuulostaa erittäin hyvältä. Nelosketjuun nousee mukaan Teemu Lahtinen.

Tämänpäiväinen kohtaaminen on jo tämänkauden toinen. Ensimmäisen ottelun vei Jokipojat 3-2 lukemin.

Jokipoikien puolustuksen täytyy olla hereillä etenkin parivaljakko Lucenius-Tanus kanssa. Luceniuksella on tehoja 9 kappaletta ja Tanuksella 8. Jokipojat ja LeKi on tasapisteissä, mutta LeKi on sarjakärkenä paremman maalieron turvin.

Jokipoikien kokoonpano:

Tiala-Rissanen-Ahtonen
Lehikoinen-Teräväinen
Leinonen-Kokkola-Väyrynen
Raitanen-Olkkonen
Koivsito-Väänänen-Huhdanpää
Seppälä-Ervasti
Elomaa-Hämäläinen-Lahtinen
7.P Rouhiainen
Harald
(Halonen)
Kerrothan Ärjykatsomo.fi:stä kaverillesikin!

15 kommenttia

 1. Lekin kerroin 3,6. Jokipoikien 1,7. Edellisten pelien esitysten perusteella pitäisi olla toisin päin. Vai mikä lienee Veikkauksella perusteena? Tuo vajavaisuus Lekin kokoonpanossa?

 2. Ei tuo nr:50.. häikäise kauheita virheitä.. Jos ajattelee näin katsojan silmissä tuota Jokipoikien peliä niin ei kovin viihdyttävää ole tuo. Ehkä suurin ero Jokipojat ja Leki pelissä on,Lekillä kiekko liikkuu. Jokipojilla liikkuu vaan miehet.

 3. Ei ollut yllätys tämäkään tappio. Kannattaisi antaa omille nuorille enemmän peliaikaa ja vastuuta jatkossa. Lahtinen pelasi erittäin hyvin, kun pääsi pelaamaan. Rouhiainen ei pelannut vaihtoakaan ja Kupiainen laitettiin A-junnujen matkaan. Herätys Varis ja Väänänen !!!

 4. Pelaajien taisteluasenne oli hyvä. Valmentajien osaaminen epäilyttää. Miksi Sapko, Leki, Keupa, Ketterä pelaavat klap-klap-klap-hyökkäyspeliä mutta Jokipojat ei? Pelaajien osaamista en epäile mutta kyllä valmentajien.

  1. Just niin ! Osuit naulan kantaan. Olen itse seurannut kaikki pelit ja just nuo mainitsemasi joukkueet pelaa taito kiekkoa. Mutta me vain pusketaan väkisin laidalta läpi jos pääsee.

 5. Hifkin poikia voisi käyttää A-junnujen peleissä vai kieltääkö farmisopimus ? Mestispelit näyttää olevan liian vaativia näille pojille. Maalivahti Halonen ainoa vahvistus. Teräväinen, Hämäläinen ja Seppälä eivät valitettavasti ole vahvistuksia näillä peliesityksillä. Saa nähdä miten pitkään valmennus uskaltaa antaa järjetöntä peliaikaa ja vastuuta näille Liiga-pojille ??? Omat junnut jo kuulemma kyselleet peliaikaa muualta.

 6. Jokipoikien ykköspakit ovat Lehikoinen, Olkkonen, Raitanen. Mutta kyllä heidän vanavedessään tulee sitten Teräväinen, sitten on pieni väli ja sen jälkeen tulee Kupiainen ja Ervasti. Sitten on pieni väli ja sitten tulee Seppälä. Minun rankingissa.

 7. LeKi on kyllä luisteleva porukka, mutta niin on Jokipojatkin viime kauteen verrattunu peli näyttää fressiltä ja valmiilta tässä pieniä huomioita kaikesta.

  -Tiala on kova äijä vetää joka tilanteen loppuun asti
  -Nää julli junnut vois yrittää tosissaan jos ei niin sit vaan rohkeesti OMIA junnuja kehiin ja äijät poppareille tai a:han
  -Haastattelut on kiva juttu kunhan vaan kuulus jokaiselle hallissa olijalle.
  -Missä erätauko kisat?
  -Fanituotemyyntiin ei olla panostettu yhtään missä uudet tuotteet? luulisi että edes uusi huivi tulee joka kausi niin kuin tähänkin mennessä voi luoja tätä puuhastelun määrää.
  -Näitä otteluja pitäs mainostaa enemmän tuolla turuilla ja toreilla Jokipoikien tiedotus on muutenkin täysin ala-arvoista

  Eipähän siinä etipäin ja JOKIPO MAALEJA!

 8. Naamavellin kommentti oli juuri sitä, mitä odotinkin 🙂 Miro Väänänen hyvä esimerkki, kun annetaan omille junnuille vastuuta. Tosin kuulemma vastuun lisäämisen idea tuli viime keväänä joukkueen muilta pelaajilta, eikä valmennukselta… eli ei voi tietää ennen kuin kokeilee ja toteaa.

 9. Positiivistakin on tapahtunut:

  -kaljakatsomo
  -kausikortti on hieno, kun siinä sirukin sisällä
  -kapeampi kaukalo
  -haastattelut (tosin ei kuulu hyvin, kun kaikuu hallissa)
  -luisteluvoimaisempi joukkue viime kauteen verrattuna
  -somevideoita enemmän kuin ennen (mut kaikista pelaajista ei vieläkään ole tehty haastista)

Vastaa

Viimeisin kommentti

 • ape69Taisi olla koko juttu farssi !!!