Jokipojat selkä seinää vasten | Jokipojat-Ketterä 3-7 | Playoffs 2018-19 | Ottelu 4 | Ennakko & Raportti

Raportti

Erän alku meni Ketterälle. Jo ajassa 7:48 Ketterä sai kiekon ensimmäisen kerran maaliin, todella pitkän video tarkistuksen jälkeen maali kuitenkin hylättiin. Imatralaiset eivät maalista lamaantuneet vaan pari minuuttia myöhemmin Ketterän Marlo Koponen laukoi kiekon pussiin. Jokipojat pääsi maalin jälkeen peliin mukaan, ja Tuomas Ahtonen tasoitti ottelun puoliminuuttia ennen erän loppua.


Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
--- MAINOS --- --- MAINOS ---

Toinen erä oli täystyrmäys. Ketterä aloitti tulituksen ajassa 26:25, kun Valtteri Lipiäinen löysi laukauksellaan maalin katon. Vain 1:53 myöhemmin Erno Ripatti pääsi vapaasti maalin edestä tuikkaisemaan tilanteeksi 1-3. Ketterä onnistui loppuerässä vielä kaksi kertaa, joten viimeiseen erään antikliimaksisissa 1-5 lukemissa.

Kolmas erä oli toisen erän tapaan maalirikas. Maalaamisen aloitti Janne Väyrynen vain 28 sekunnin pelin jälkeen. Ajassa 44:55 Esa Lehikoinen tuomitaan suihkun puolelle laitataklauksesta. Viiden minuutin ylivoiman aikana Ketterä osui kahdesti. Erän lopussa Joonas Larinmaa kaunisteli lukemiksi 3-7.

Maalintekijät ja syöttäjät:

9:24 0-1 Marlo Koponen
19:29 1-1 Tuomas Ahtonen (Miro Väänänen, Esa Lehikoinen)
26:25 1-2 Valtteri Lipiäinen (Sameli Ventelä)
28:18 1-3 Erno Ripatti (Henry Karjalainen, Konsta Mesikämmen)
34:23 1-4 Samuli Tanhua (Sebastian Sjöholm, Erno Ripatti)
36:44 1-5 YV Valtteri Lipiäinen (Sameli Ventelä, Joona Jääskeläinen)
40:28 2-5 Janne Väyrynen (Tatu Kokkola, Esa Lehikoinen)
49:16 2-6 YV Joona Jääskläinen (Jesse Juntheikki, Marlo Koponen)
50:48 2-7 YV Joona Jääskeläinen (Valtteri Lipiäinen, Marlo Koponen)
55:28 3-7 YV Joonas Larinmaa (Joel Olkkonen, Miro Väänänen)

Maalivahtien torjunnat:

Niilo Halonen: 13+11+0=24
Joonas Harald: 0+1+11=12
Karolus Kaarlehto: 5+6+9=20

Rangaistusminuutit:

JOK: 37
KET: 8

Jokipoikien pistepörssi:

1. Janne Väyrynen 3+2=5
2. Toni Leinonen 1+4=5
3. Tatu Kokkola 1+4=5
4. Esa Lehikoinen 1+4=5
5. Tuomas Ahtonen 1+1=2

Jokipoikien maalivahdit:

Niilo Halonen: PO: 4 | PM: 12 | T: 86 | T%: 87,76
Joonas Harald: PO: 1 | PM: 2 | T: 12 | T%: 85,71

 

Ennakko

Jokipoikien ja Ketterän välinen puolivälieräsarja jatkuu jälleen huomenna. Huomista ottelua voitaisiin kuvailla sarjan “risteyksenä”. Häviöällä sarja olisi Ketterälle jo 3-1, tästä nouseminen olisi pienimuotoinen ihme. Jokipoikien voittaessa sarja olisi tasatilanteessa 2-2, ja alkaisi näin ollen jälleen kerran “alusta”.

Tällä kertaa otetaan lähempää perspektiiviä vastaikkaisissa päädyissä olevista kumiukoista. Niilo Halosesta sekä Karolus Kaarlehdosta.

Niilo Halonen torjui runkosarjassa 33 ottelua torjuntaprosentilla 90,54, ja päästi 2,66 maalia ottelua kohden. Runkosarjassa Halosen yllättämiseen tarvittiin 9,56 laukausta.

Ei Halonen ole huonosti pudotuspeleissäkään pelannut, vaikka tilastot ovatkin hiukan laskeneet. Kolmessa ottelussa hän on kirjauttanut torjunta prosentin 89,86 ja päästänyt 2,33 maalia per peli. Pudotuspeleissä hänet ohittaakseen on tarvittu keskimäärin 8,85 laukausta.

Sitten vuoroon Ketterän tuki ja turva Kaarlehto. Runkosarjassa hän pelasi 32 ottelua kirjauttaen torjuntaprosentin 91,37 ja päästäen 2,28 maalia per ottelu. Ja hänet yllättääkseen tarvittiin peräti 10,58 laukausta. Samoin kuin Halosella on Kaarlehdollakin tilastot pikkuisen laskeneet. Sarjan kolmesta pelistä on turkulaisveskarille merkattu torjuntaprosentti 90,54 ja pmk 2,33. Pudotuspeleissä Kaarlehdon ohi on mennyt kiekko 9,58 laukauksella.

Maalivahdit:

Jokipojat:

Niilo Halonen: PO: 3 | PM: 7 | T: 62 | T%: 89,86
Joonas Harald: PO: 0 | PM: 0 | T: 0 | T%: 00,00

Ketterä:

Karolus Kaarlehto: PO: 3 | PM: 7 | T: 67 | T%: 90,54
Santeri Lipiäinen: PO: 0 | PM: 0 | T: 0 | T%: 00,00

TOP-5 pistemiehet:

Jokipojat:

1. Toni Leinonen 1+4=5
2. Janne Väyrynen 2+2=4
3. Tatu Kokkola 1+3=4
4. Esa Lehikoinen 1+2=3
5. Taavi Tiala 1+0=1

Ketterä:

1. Aku Kestilä 2+1=3
2. Henry Karjalainen 2+1=3
3. Samuli Tanhua 0+3=3
4. Joona Jääskeläinen 0+3=3
5. Valtteri Lipiäinen 1+1=2

 

Kerrothan Ärjykatsomo.fi:stä kaverillesikin!

36 kommenttia

 1. Katsoin vähän aikaa KooVee-Hokki-ottelua. Kamalaa kuraa. KooVee-pelaajien rinnalla näytti, että osa Hokki-pelaajista ei osaa edes luistella. Tasoero on selkeä, ei Hokki pääse noilla pelaajilla kyllä Mestikseen.

 2. Karjalaisessa kerrotaan, että Jokipoikien A-juniorien maalivahti Riku Lindroos teki maalin tyhjään verkkoon, kun Jokipojat voitti nuorten Mestiksen puolivälierien ratkaisuottelussa Diskoksen maalein 4–1.

  1. Kaarlehto teki myös mehtimäellä mestiksessä maalin. On se kuitenkin hienompaa, kun oman seuran juniorimaalivahti tekee maalin ratkaisevassa playoff-ottelussa. Kylmäpäinen temppu!

 3. Ottelusarjan tärkein peli tähän asti. Sarja on 2-2 tai 1-3 pelin päätteeksi. Tehoja toivotaan muiltakin kuin Väyryseltä. Variksen taitoja koetellaan peluuttamisen suhteen jälleen kerran…

 4. Harakatkin nauraa Variksen johtamalle Ärjylaumalle !
  Nyt olisi Hifkin poikien aika näyttää, miten Stadin Kingit kääntää sarjan….
  Kapteeni näytti omalla esimerkillään, miten kausi laitetaan pakettiin pari päivää ennen muuta joukkuetta :(((
  Totaali katastrofi esitys !

 5. Hah, hah. Päivän paras läppä, bussikuskin vuoro seuraavaksi hoitaa pressit. 😂🤣😄🤣😂

  Ei surra suotta. Tähtäin ensi kauteen, josko Petrell toisi uusia tuulia? Ei siitäkään ole mitään takeita, mutta antaahan kaverin näyttää ensin mihin pystyy.

 6. Täällä kovimmat fanit heittää joukkueen bussin alle ennen kun mitään on hävitty. Varmaan Varis olisi nero jos tulos olisi toisin päin? Olette varmasti samoja ihmisiä jotka lähtee ennen loppua kotiin jos ei olla johdossa. Tai itse asiassa ette te missään hallilla edes käy.

  Pelihän ratkesi pariin helppoon maaliin jotka tuli toisessa erässä. Loppuaikana haettiin lohdutusta ja asetelmia seuraavaan peliin. Lopputuloksella ei sinänsä merkitystä kun seuraavakin peli alkaa nolla nollasta.

  Kapteeni ajoi kovaa vastustajaa joka päätti kääntää selän pelille ratkaisevassa kohdassa. Siihen “loukkaantuminen” ja sehän näille pillipiipareille meni läpi. Ihmeparantumisen ja nyrkkihippasten jälkeen numero 28 kävi jäällä kerran ja loppuajan piileskeli aitiossa.

  1. Olet oikeassa. En ole hallilla käynyt kuin kaksi peliä katsomassa tällä kaudella, molemmista jäi 0 pistettä Jokipojille. Vielä en ole keksinyt, että mitä pelitapaa Jokipojat pelaa tai millanen pelikirja Variksella on ollut käytössä. Kuitenkin kun olen hallille raahautunut, niin pelin olen loppuun saakka kattonu. Minun mielestä tällä kaudella vaan olis pelaajamateriaalia katsoessa ollut mahdollisuudet niin paljon parempaan.

  2. Joo.. Oikeassa olet. Eihän tuosta pelintasosta kannata edes maksaa pyydettyä lipunhintaa ( yhden pelin kävin kattoo.Ennen joka pelin). Ja noita “pikku” virheitä on ollut koko kausi. Ja pakkohan meidän on myöntää että muut pelaa paljon parempaa ja viihdyttävämpää kiekkoa kuin Jokipojat.

 7. Aina voi toki kääntyä. Pelicans vei ekaksi Hifkiä kuusmuna. Sen jälkeen on kääntynyt Hifkille. Mutta vielä voi kääntyä takaisin Pelsuille aivan hyvin.

  Harmittaa, kun ei ole koko kauden aikana ollut mitään selkeää pelisysteemiä, kuten muilla joukkueilla, jonka voi tiivistää siihen, että avaussyöttö napsahtaa oman kaverin lapaan ja hetkessä ollaan hyökkäyspäässä. Sen sijaan agressiivisesti karvaava vastustaja ehtii useimmiten estämään nämä Jokipoikien avausaikeet.

  Toisaalta, Sapko pelasi aikaisemmin kaudella hyvää lätkää ja on nyt myös kadottanut identiteettinsä ja romahtanut pudotuspeleissä.

 8. Halosen valmistautuminen ei ollu parasta luokkaa tässä pelissä.. eikö pää kestä enää paineita? Lehikoinen lenti pelistä ulos?? Vieläpä joukkueen tärkeimpiä pelaajia..

 9. Kyllähän osa pelaajista on heittänyt hanskat tiskiin.. Itse kyllä miettisin tarkkaan ketä junnuja HIFK:ta tänne ottaisin..Ensi kaudella on Jokipoikien asetettava tavoitteeksi vain mestaruus muu ei enää kelpaa. Koplan viime pelissä oli 950 katsojaa. Tässä näkee kun on panosta niin väkee käy oli sarjataso sitten mikä oli..

 10. Siihen luotetaan että sarja vielä kääntyy. On totta että kovaa karvaava vastustaja aiheuttaa vaikeuksia pakeille eikä ekaa syöttöä saada omille. Joskus kun aikaa olisi avata, heitetään niin monta pakki-pakki syöttöä että vastustaja ehtii kunnolla iholle. Ja tämä ei kyllä ole parantunut kauden aikana paljoakaan.

  Raitanen sai kaiketi kiekon käteensä, ainakin jääpussin kanssa lähti koppiin.

 11. Jotenkin ollut sellainen fiilis Variksen Jokipojista, että tiettyyn rajaan asti voidaan pärjätä ja se raja on noin kuudes tämän kauden Mestiksessä. Välillä oltiin pelillisesti sarjan huonoin joukkue.

 12. Ne pakit kopittelee keskenään just siitä syystä, kun ne ei tiedä miten sitä kiekkoa tulis joukkueena pelata. Odotellaan, et joku kuskaa kiekon ylös. Siks ne kiekot ei osu lapaabkaan, kun ei yhtään tiedetä miten pelataan.

Vastaa

Viimeisin kommentti

 • ape69Taisi olla koko juttu farssi !!!