Ketterä jatkoi Jokipoikien tappioputkea | Jokipojat-Ketterä 1-4 | 12.12.2018 | Ennakko & Raportti

Raportti

Jokipojat koki jo viidennen perättäisen tappion, kun Ketterä oli parempi lukemin 1-4. Jokipojilla on nyt eroa yhdeksänteen sijaan vain neljä pistettä. Ilmoitettu yleisömäärä oli 1003.


Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
--- MAINOS --- --- MAINOS ---

Jokipojat sai ottelun alussa painettua pelin Ketterän päätyyn, mutta hallitseminen oli lähinnä näennäistä. Kiekko pyöri pitkälti laidoilla ja kulmissa. Jokipojat sai jäähyn ajassa 6:57, eikä Ketterä tarvinnut kuin vain 26 sekuntia maalin tekemiseen. Jesse Juntheikki pääsi loistavaan vetopaikkaan ja eikä erehtynyt vaan sijoitti kiekon oikeaan alakulmaan.

Toista erää ei keretty pelata kahta minuuttia pitempään, kun Jokipojat joutui jälleen alivoimalle. Ketterä osui ylivoimalla toistamiseen. Aku Kestilä painoi kiekon maaliin hienolla rannelaukauksella. Erän lopussa Jokipojille tarjottiin 5-3 ylivoimaa, mutta tulosta ei syntynyt.

Kolmas erä alkoi Jokipoikien ylivoimalla, jota Jokipojat pääsi lopulta pyörittämään yli kolme minuuttia, kun Jarno Lippojoki otti muitten jäähyjen lisäksi kakkosen korkeasta mailasta. Ajassa 44:04 Jokipojat sai aikaan kavennuksen, kun Janne Hämäläinen seurasi reboundin ja iski kiekon maaliin.

Ajassa 52:28 Jokipojille seurasi kuitenkin vaikeuksia. Eero Teräväiselle tuomittiin 2+2 minuuttia korkeasta mailasta. Jokipojat onnistui alivoiman kestämään, mutta jäähyn jälkeisestä pyörityksestä ei. Kiekko pyöri maalin edessä pitkään ja lopulta jostain Janne Kettunen sai kiekon laitettua maaliin. Kahdeksan sekuntia ennen ottelun loppua nähtiin yksi ottelun hienoimpia hetkiä. Ketterän maalivahti Karolus Kaarlehto onnistui laittamaan oman maalin vierestä kiekon Jokipoikien tyhjää ammottavaan maaliin.

Jokipoikien olisi pakko alkaa viimeistään tauon jälkeen voittamaan, sillä sijoihin kahdeksan ja yhdeksän on vain neljä pistettä eroa.

Maalintekijät ja syöttäjät:

7:230-1 YV Jesse Juntheikki (Joona Jääskeläinen, Sameli Ventelä)
23:220-2 YV  Aku Kestilä (Valtteri Niemi, Janne Kettunen)
44:041-2 Janne Hämäläinen (Viljami Wacklin, Lauri Huhdanpää)
56:591-3 Janne Kettunen (Jarno Lippojoki, Sebastian Sjöholm)
59:521-4 TM Karolus Kaarlehto

Maalivahtien torjunnat:

Joonas Harald: 7+9+6=22
Karolus Kaarlehto: 6+14+8=28

Rangaistusminuutit:

JOK: 10
KET:10

Jokipoikien pistepörssi:

1. Joonas Larinmaa 9+12=21
2. Miro Väänänen 10+8=18
3. Janne Väyrynen 9+5=14
4. Toni Leinonen 4+10=14
5. Mika Koivisto 6+7=13

Jokipoikien maalivahdit:

Niilo Halonen: PO: 17 | PM: 46| T: 453 | T%: 90,78
Joonas Harald: PO: 11 | PM: 28 | T: 245 | T%:  89,74

Veikkauskisa:

1. Peks 2p
2. Janne 2p
3. Ape69 2p
4. Akseli Sinkkonen 0p
5. Naamavelli 0p
6. Espoojokipo 0p
7. Mesimarja 0p
8. Lptl 0p
9. Tilkka 0p

 

Ennakko

Jokipojat kohtaa tänään kaksi pistettä edellä olevan Imatran Ketterän. Jokipojat saa iloisia uutisia sairastuvalta, kun todella pitkän huilin jälkeen Viljami Wacklin pääsee takaisin tositoimiin. Sivussa kokoonpanosta on kuitenkin edelleen sivussa ykköspakki Joel Olkkonen, sekä Teemu Lahtinen, Wiljami Kupiainen, Niko Hämäläinen ja Harri Lankinen. Maalilla aloittaa Joonas Harald.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Kummallakaan kerralla ratkaisua ei ole nähty varsinaisella peliajalla. Voitot ovat tasan 1-1.

Ketterä on voittanut viimeisestä viidestä ottelusta kaksi. Mahdollisista 15:sta pisteestä Ketterä on haavinut 8. Jokipojat on neljän ottelun tappioputkessa.

Ketterän joukkueen sisäistä pistepörssiä johtaa Rasmus Hämäläinen 18 tehopisteellään. Mestiksen pistepörssissä Hämäläinen on sijalla 19. Ketterän maalilla aloittaa Karolus Kaarlehto.

Jokipoikien matkaan liittyy mukaan viime viikon sivussa perhesyistä ollut päävalmentaja Jouni Varis.

Jokipoikien maalilla aloittaa ehkä hiukan yllättäen Joonas Harald. Harald on pelannut tällä kaudella 10 ottelua torjuntaprosentilla 89,92.

Seuraa heitä:

Sameli Ventelä:

HPK-kasvatti Ventelä on Mestiksen parhaita kiekollisia pakkeja. Tällä sesongilla Ventelä on iskenyt tehot 6+6. +/- tilasto on +3. Ventelä pelasi viime kaudella vain kaksi pudotuspeliottelua saatuaan pelikieltoa taklauksesta Oskari Lehtiseen.

Viljami Wacklin:

Tänään askiin palaava Wacklin on istutettu 3.ketjun vasempaan laitaan. Wacklin kerkesi pelata vain 4 ottelua ennen loukkaantumistaan. Miten Wacklin pääsee pelirytmiin mukaan?

Kerrothan Ärjykatsomo.fi:stä kaverillesikin!

15 kommenttia

 1. Hyvältä näyttää… Ketterän peli eli 0-2 toisen erän alussa.
  Toivottavasti salama iskee Mehtimäen halliin ja Jokipojat pääsee mukaan peliin.
  Vielä peliä ja sarjaa jäljellä….

 2. Sapkokin on sekaisin: hävitä nyt Peliitoille kotona! Joten ihan mahdollista Jokipoikien on voittaa perjantaina. Pientä parannusta oli Jokipojilla ja kolmannessa hurjaa taistelua. Mutta eihän se riittänyt, kun vastustaja pelaa niin paljon paremmin.

  Pahoin pelkään, että tällä menolla jäädään pudotuspelien ulkopuolelle. Vilkaiskaa huviksenne sarjataulukkoa.

 3. Kun vastustajan maalivahti tekee saman verran maaleja kun jokipojat,niin jossain on vikaa,hyökkäys peli todella surkeeta,ei vaan valmentajan pelikirja riitä tälle tasolle,jos nyt mitään taktiikkaa ees on,kun näyttää siltä et pusketaan silmät kiinni hyökkäykseen saamatta mitään aikaiseksi.Oisko aika muutoksille?

 4. Koko viime kausi ja tämä kausi, samaa kuskaamista, puskemista, kiekon heittoa päätyyn. Pelaajat vaihtuivat, mutta silti peli näyttää ihan samalta kuin viime kaudella. Melkein kaikki vastustajat osaavat avata omasta päästä hyökkääjälle vauhtiin ja syötellä pikkunäppäriä liikkuville pelaajille. Jokipojat ei osaa. Noin niin kuin kärjistäen ilmaistuna. Mutta kuitenkin selvästä huomaa eron lähes kaikkin vastustajiin, joiden pelisysteemit ovat parempia.

 5. Urheilutoimittajien kootut sattumukset -kirjassa on mielenkiintoinen tarina: v. 1991 Kanada pelasi Joensuussa maaottelun, Eric Lindros oli mukana. Lindros vedätti urheilutoimittaja Markku Lahtea lupaamalla tälle haastattelua, mutta perumalla sen monta kertaa. Lopulta Lahti soitti Kanadaan Lindrosin isälle, joka saikin sitten Ericin tulemaan koputtamaan Lahden hotellihuoneen ovelle. Silloin Lahti pääsi kostamaan: “Ei kuule poika, nyt mulla ei ole aikaa, nyt on muita hommia”. Haastattelu kuitenkin tehtiin myöhemmin.
  Lindrosin diivailusta kertoo, että kuuleman mukaan hän olisi myynyt nimmareitaan (Kimmel?) hotellin ulkopuolella.

 6. Aiempina kausina Lehikoinen ampui viivasta useampia maaleja,sekä Jokipojissa,että KooKoossa. Missä vedot??? Viime pelissä yllätyin,kun veti viivalta….
  YV:llä pitää olla viivassa hyvin laukova pelaaja ja pari äijää maskiin. Matalia vetoja,sillä niistä tulee usein ripareita. Väyrynenkin menee ihan hukkaan siellä pelinrakentajan paikalla. Sillä on hyvä kuti,niin se pitää saada siihen neliön keskelle. Ei tämä rakettitiedettä ole….

Vastaa

Viimeisin kommentti

 • ape69Taisi olla koko juttu farssi !!!