Halonen Jokipoikien sankari! | Jokipojat-Ketterä 3-2 RL | 10.10.2018 | Ennakko & Raportti

RAPORTTI

Jokipojat otti toisen perättäisen ja kauden viidennen voittonsa rangaistuslaukauksilla Ketterästä lukemin 3-2. Jokipojat jatkaa sarjakärjessä pisteen erolla Hermekseen. Yleisömääräksi ilmoitettiin 1102.


Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
--- MAINOS --- --- MAINOS ---

Ensimmäinen erä oli täysin Ketterän hallintaa. Jokipojat sai ensimmäisen laukauksen maalia kohti kun erää oli pelattu reilut kuusi minuuttia. Jokipoikien onneksi Ketteräkään ei saanut hyökkäyksistään luotua kunnollisia maalintekopaikkoja. PKS-Areenan yleisö pääsi jo kerran hetkeksi tuulettamaan johto osumaa, mutta Koiviston veto kävi vain ja ainoastaan sivuverkossa.

Toisen erän alussa nähtiin ottelun avausmaali. Joonas Larinmaa puikkelehti kolmen Ketterän pelaajan läpi ja laittoi kiekon pussiin. Jokipoikien ilo ei kuitenkaan kestänyt pitkään. Kolme minuuttia myöhemmin Samuli Tanhua onnistui ohittamaan Niilo Halosen ja tasoittamaan pelin. Hetkeä myöhemmin Jokipoikien uusi hankinta Toni Leinonen vei Jokipojat jälleen johtoon upealla rannelaukauksella. Erän lopussa Eero Teräväiselle sattui kömmähdys. Teräväinen hukkasi kiekon luistimiinsa ja Valtteri Lipiäinen pääsi kahdestaan Halosen kanssa ja sijoitti kiekon varmasti rystyllä maaliin.

Kolmas erä oli maaliton, joten ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalle. Jatkoajalla molemmilla joukkueilla oli ratkaisuun tarvittavat paikat, mutta maali jäi syntymättä, joten peli ratkaistiin voittomaalikilpailussa. Halonen pysäytti kaikki Ketterän yritykset ja Jokipojilta onnistui Janne Väyrynen sekä Toni Leinonen. Näin toten kaksi pistettä jäi Joensuuhun ja yksi matkasi Imatralle.

Jokipoikien parhaimmistoa oli jälleen kerran vakuuttavasti maalilla pelannut Niilo Halonen. Tuomas Ahtonen jakeli todella kovia taklauksia ja oli muutenkin todella pirteä. Mainitsematta ei voi myöskään jättää uusinta tulokasta Toni Leinosta. Yksi maali varsinaisella peliajalla ja onnistuminen rangaistuslaukauksilla. Teki myös tärkeää työtä puolustuksessa.

Jokipoikien seuraava ottelu pelataan perjantaina kun vastaan asettuu Savonlinnassa SaPko.

Maalintekijät ja syöttäjät:

22:26 1-0 SR Joonas Larinmaa (Lassi Raitanen, Tatu Kokkola)
25:46 1-1 Samuli Tanhua (Samuli Vuokniemi, Joona Jääskeläinen)
28:28  2-1 Toni Leinonen (Lauri Huhdanpää, Miro Väänänen)
39:04 2-2 Valtteri Lipiäinen
65:00 RL  3-2 Janne Väyrynen

Maalivahtien torjunnat:

Niilo Halonen: 4+10+9+3=26
Santeri Lipiäinen: 5+3+13=21

Rangaistusminuutit:

JOK: 26
KET: 21

Jokipoikien pistepörssi:

1. Mika Koivisto 4+3=7
2. Joonas Larinmaa 3+4=7
3. Miro Väänänen 2+4=6
4. Eetu Rissanen 4+1=5
5.  Lassi Raitanen 0+5=5

Jokipoikien maalivahdit:

Niilo Halonen: PO: 4 | PM: 6 | T: 122 | T%: 95,31
Joonas Harald: PO: 2 | PM: 5 | T: 52 | T%: 91,23

ENNAKKO

Jokipojat kohtaa tänään Imatran Ketterän. Jokipojilla on kasassa 12 pistettä ja on sarjataulukossa piikkipaikalla. Ketterällä on pisteitä 8 ja on runkosarjassa neljäs. Jokipoikien maalilla aloittaa Niilo Halonen. Jokipoikien kokoonpanoon palaa Tatu Kokkola. Uusi hankinta Toni Leinonen esiintyy kolmannen ketjun vasenpana laitahyökkääjänä. Sivussa on puolustaja Niko Ervasti.

Ketterä on voittanut 4 ottelusta 3, kaksi varsinaisella peliajalla ja yhden jatkoajalla. Häviön Ketterä kärsi SaPkolle lukemin 5-1. Ketterän tehokkain pelaaja on ollut Janne Kettunen tehoilla 1+2. Ketterällä on vähiten päästettyjä maaleja, mutta myös toiseksi vähiten tehtyjä maaleja, joten odotettavissa on vähä maalinen ottelu. Jokipojat voitti Ketterän viime vuoden puolivälierissä suoraan 4-0 voitoin. Maksaako Ketterä tänään kalavelkoja?

Jokipoikien kokoonpano:

Tiala-Rissanen-Väyrynen
Lehikoinen-Teräväinen
Koivisto-Kokkola-Larinmaa
Raitanen-Olkkonen
Leinonen-Väänänen-Huhdanpää
Seppälä-Kupiainen
Elomaa-Hämäläinen-Ahtonen
7.P Rouhiainen
Halonen
(Harald)

Jokipoikien pistepörssi:

1. Mika Koivisto 4+3=7
2. Joonas Larinmaa 2+4=6
3. Eetu Rissanen 4+1=5
4. Miro Väänänen 2+3=5
5.  Lassi Raitanen 0+4=4

Jokipoikien maalivahdit:

Niilo Halonen: PO: 3 | PM: 4 | T: 96 | T%: 96,00
Joonas Harald: PO: 2 | PM: 5 | T: 52 | T%: 91,23
Kerrothan Ärjykatsomo.fi:stä kaverillesikin!

14 kommenttia

 1. Tiukka kärkipeli, arvokas lisäpiste jäi Joensuuhun. Viihdearvoltaan mielestäni heikkotasoinen ottelu, vaikka kolmannessa erässä alkoi jo vähän tapahtuakin. Ahtosen kolmannen erän ja Lehikoisen toisen(?) erän komeat niitit jäi kyllä mieleen.

  Noista peliä edeltävistä ja erätauko-haastatteluista pitää antaa plussaa. Yleisömäärähän se oli taas pettymys, mutta ei tuota ylemmäs taideta oikein tällä hetkellä päästä, jos ei ole ilmaispeli tms.

 2. Tasan vuosi sitten keskiviikkona ottelussa Ketterää vastaan oli 912 katsojaa. Nyt melkein pari sataa enemmän. Näin ajatellen ei yleisömää ole ihan onneton. Mutta jos vertaa takavuosiin…….

  Vuosina 2007-2012 yleisökeskiarvot olivat siellä 1900-2000 katsojan kantturoilla.

 3. Eka erä molemmilta suht surkeeta kiekkoo. Parani kakkos ja varsinki kolmanteen erään. Taukohaastattelut mukava lisä, mutta ainakin D-katsomoon äänentoisto surkee. Ei saa millään selvää kunnolla. Ei näytä olevan sijoituksella mitään merkitystä yleisömäärään. Itse odottelin 1500 ylitystä. En usko yleisömäärän kasvuun mitään muuta keinoa kuin sarja uudistukset mestikseen ja liigaan..

 4. Palautetta fanipäädylle.

  Olisiko mahdollista saada hitaammaksi sitä tahtia siinä rummutuksessa yv:llä ja hyökkäyksissä. Ei pysty kukaan katsoja taputtamaan tuota tahtia kun te rummutatte. Ainakin puolet hitaammaksi olisi toive!

  Haluaisin antaa oman tukeni katsomossa rytmikkäällä taputuksella, mutta nyt se ei onnistu.

  Kiitos.

 5. Hyvin taisteltu eilen loppuun saakka. Pientä kyssäriä kehiin: Miten on HIFKin pojat pärjäilleet teidän mielestä? No Halonen on ihan omaa luokkaansa, hän on pro. Mutta onko esim Teräväinen ykköspakki, kuten Varis näköjään hänet on rankannut? Hyökkäyspuoli Kokkola jne?

 6. Minusta Olkkonen, Lehikoinen ja Raitanen ovat ykköspakit. Hifkin lainapakeista Seppälä, Teräväinen, heillä vielä petrattavaa että olisivat yhtä hyviä. Teräväiseltä ehkä odotin enemmän, mutta se saattoi johtua kuulusaisasta veljestään että odotin liikoja.

  Hyviä uusia tänne sopia hyökkääjiä skautattu Joensuuhun: Tiala, Ahtonen, Leinonen, Kokkola. Väyrynen alkaa myös lämmetä.

 7. Omasta mielestä esim: Kokkola menee nyt aivan hukkaan. Hänelle pitäisi olla yv:ssä Rajalan tyyppinen ruokkia.Mutta tällä hetkellä ei muiden taidot siihen riitä. Ja varmasti alkaa Kokkola turhautua kohtapuolin.

Vastaa

Viimeisin kommentti

 • ape69Taisi olla koko juttu farssi !!!