Hermes vei ilmaisottelun | Jokipojat-Hermes 0-4 | 24.11.2018 | Ennakko & Raportti

Raportti

Hermes vei lauantai-illan huippuottelun lukemin 0-4. Häviön myötä Jokipojat tippui runkosarjassa kolmanneksi. Neljäntenä oleva Ketterä on kaksi pistettä perässä. Yleisöä ilmaispeliin oli saapunut 2387 henkeä.


Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
--- MAINOS --- --- MAINOS ---

Ensimmäinen erä ei alkanut Jokipoikien kannalta halutulla tavalla. Ajassa 2:06 Hermeksen Sampo Paulaharju pääsi aivan vapaasta paikasta iskemään ottelun avausmaalin. Jokipojilla oli paikkoja iskeä peli tasoihin, mutta Samuel Jukurin vartioima maali pysyi puhtaana.

Toisen erän alkuun Jokipojat onnistui jälleen rakentamaan lukuisia maalipaikkoja, mutta tuloksetta. Ja jälleen tuttu fraasi: “kun et itse tee niin kaveri tekee” kävi toteen. Jokipoikien puolustus nukahti ja Kristian Kangas pääsi lyömään maalinedestä Hermeksen kahden maalin johtoon.

Jokipojat jatkoi Hermeksen maalista huolimatta pirteää ja hyvää peliä. Jokipoikien avausmaalin välissä seisoi kuitenkin Samuel Jukuri ja hänen mailansa. Erän puolivälissä Hermes meni jo 3-0 johtoon.

Toisen erän lopussa Janne Väyrysen ottama jäähy kostautui heti kolmannen erän alussa. Samu Markkula löi takatolpalta tilanteeksi 4-0.

Jokipojat pelasi kokonaisuudessaan todella hyvän ottelun, ainoastaan maalit jäi puuttumaan. Samuel Jukuri otti Hermeksen maalilla monta huippupelastusta.

HUOM! Mitenkäs tehdään tuon veikkauskilpailun kanssa? Kisataanko joka pelistä, vain viikonloppuisin vai miten? Vaihdellaanko veikkauksen kohdetta esim. Joskus pitäisi veikata ottelun maalivahtien torjunnat ja molemmista kohdista saisi kaksi pistettä. Mahdollisuuksia on monia. Ottakaa kantaa alla kommenteissa! ps. Mukaan kilpailuun mahtuu vielä.

Itse ehdottaisin että veikataan vain lauantain pelejä ja jos lauantaina ei ole Jokipoikien peliä vaihdetaan veikkauskohde perjantain peliin.

Maalintekijät ja syöttäjät:

2:060-1 Sampo Paulaharju (Kalle Loponen, Saku Kivinen)
25:290-2 Kristian Kangas (Jussi Nättinen)
31:520-3 Jussi Nättinen (Samu Markkula)
33:050-4 YV Samu Markkula (Jussi Nättinen, Nico Joki)

Maalivahtien torjunnat:

Niilo Halonen: 7+6+1=14
Samuel Jukuri: 6+10+13=29

Rangaistusminuutit:

JOK: 4
PEL: 10

Jokipoikien pistepörssi:

1. Joonas Larinmaa 8+7=15
2. Miro Väänänen 8+7=15
3. Janne Väyrynen 7+4=11
4. Eetu Rissanen 6+4=10
5. Mika Koivisto 4+6=10

Jokipoikien maalivahdit:

Niilo Halonen: PO: 13 | PM: 29 | T: 337 T%: 92,08
Joonas Harald: PO: 7 | PM: 15 | T: 179| T%: 92,27

 

Veikkauskisa:

1. Akseli Sinkkonen 0p
2. Janne 0p
3. Peks 0p
4. Naamavelli 0p
5. Espoojokipo 0p
6. Mesimarja 0p

 

Ennakko

Jokipojat kohtaa Karjalaisen tarjoamassa ilmaispelissä erittäin mielenkiintoisen vastustajan sarjakakkosen Hermeksen. Kokoonpanosta sivussa on Viljami Wacklin, Wiljami Kupiainen, Harri Lankinen, Joel Olkkonen ja Akseli Rouhiainen. Maalilla aloittaa Niilo Halonen.

Kolme pisteen voitolla Jokipojilla olisi mahdollisuus ottaa Hermekseen 6 pisteen ja Ketterään 8 pisteen ero. Olettaen tietysti, että Ketterä kärsii tappion Lekille. Ketterän voittaessa Lekin varsinaisella peliajalla ja Jokipoikien voittaessa Hermeksen, olisi Jokipojat ja Leki tasapisteissä sarjakärjessä.

Hermes on ollut todella tehokas. Se on iskenyt 18 otteluun 68 maalia, mikä on toiseksi eniten Mestiksessä ja on tehnyt 3,77 maalia per ottelu. Jokipojat on tehnyt 2,68 maalia per ottelu. Vastaisuudessaan Hermes on päästänyt 3,05 maalia per ottelu. Sama lukema Jokipojilla 2,26, joka on Mestiksen paras.

Hermeksen maalia on vartioinut tällä kaudella Samuel Jukuri sekä Justus Annunen. Tänään maalilla aloittavan Jukurin tilastot ovat huomattavasti paremmat. Jukuri on aloittanut 13 ottelussa ja päästänyt 2 maalia per ottelu. Jukurin torjuntaprosentti on 91,22. Annusen pmk on karmea 3,62 ja torjuntaprosentti 82,84.

Jokipoikien maalilla aloittava Niilo Halonen pelasi keskiviikkona uransa ensimmäisen nollapelin Mestiksessä. Halosen torjuntaprosentti on Mestiksen paras vähintään seitsemän ottelua pelanneista maalivahdeista.

Hermeksen menestyksen yksi suurimmista syistä on ollut hyvät pelaajahankinnat. Todella moni pelaaja on rikkonut piste-ennätykensä tai on todella suurella todennäköisyydellä rikkomassa sen tällä kaudella.

HUOM! Nyt olisi aika laittaa tämän artikkelin kommentteihin tulosveikkauksia, ja kuka tekee Jokipoikien avausmaalin. Jos luulette Jokipoikien jäävän nollille, laittakaa “Jokipojat ei tee maalia”.

Kummastakin kohdasta saa kaksi pistettä. Ja jos joku onnistuu selvännäkemään niin hyvin, että saa molemmat kohdat oikein, palkitaan siitä kahdella lisäpisteellä. Eli yhteensä pisteitä voi napata 6 kappaletta. Onnea matkaan!

Seuraa heitä:

Jesse Koskenkorva:

19-vuotias Kärppien kasvatti on ensimäisellä Mestis kaudellansa iskenyt vakuuttavat 12 tehopistettä. Koskenkorva pelaa Hermeksen kolmossentterinä. Sai tililleen Suomenmestaruuden viime kaudelta Kärpissä. Iski eilen tehot 1+1, jatkuuko sama tahti tänään?

Oskari Uomala:

Uomala on yksi onnistuneista hankinnoista. Kolmatta kautta Mestiksessä pelaava Uomala on ennätyskaudellaan iskenyt tehot 6+11. Tällä sesongilla on tullut jo 13 tehopistettä. Viime kaudella Uomalan +/- tilasto oli -7. Tällä hetkellä se on sama, mutta ilman miinusmerkkiä.

Jokipoikien kokoonpano:

Leinonen-Kokkola-Väyrynen
Lehikoinen-Teräväinen
Koivisto-Väänänen-Larinmaa
Raitanen-Hämäläinen
Tiala-Rissanen-Ahtonen
Ervasti-Seppälä
Elomaa-Hämäläinen-Huhdanpää
13.H Lahtinen
Halonen
(Harald)

 

 

Kerrothan Ärjykatsomo.fi:stä kaverillesikin!

25 kommenttia

 1. No nyt tulee oikein perseraiskaus koko 2387 yleisön edessä ! Varis saa lentäää kaatopaikalle. Ja varmaan taas pyytelee anteeksi koko yleisöltä.seuraavassa pelissä 400 henk. ENTÄ YV PELI ????????????????????

 2. Suorastaan hävettää jo pelaajien puolesta tuo ylivoima! Ja Jukurikin otti kaikki vaikka Joensuussa pelatessa ei välillä saanu ees silmiä kiinni….uskaltasko teistä joku käyvä opettamassa valmennusta mitä pelaajia ja missä paikoissa pitäs ylivoimassa peluuttaa??

 3. Muutaman kaljan juoneena ihan viihdyttävä peli. Siellä oli ainakin kolme tyhjää maalia Jokipojilla, mutta ei onnistunu. Ennemmin syyttäsin yksilötaitoa ku Varista. Hermes kyllä käytti paikkansa. Ja siitä plussaa, että haettiin yleisölle maalia 6min ilman maalivahtia.

 4. Mikäs täällä on jengillä fiilis eilisen Liigan ja liiton märän rätin jälkeen? Vieläkö käydään peleissä vai laitetaanko pillit pussin?

  Itse aattelin, että tuulimyllyille ei mahda mitään ja pitää sitten mennä Liigaan kabinetin takaovesta. Eli jatkossakin notkun Ärjykulmassa aina kun ehtii peliin.

  Hesarissa tänään Liigan pj. Hiltunen sanoo, ettei uusia joukkueita oikein toivottaisi enää Liigaan. Kuitenkin Hiltunen myöntää, että liigalisenssiä on mahdollista anoa.

  ”Näin on päätetty, ettei ole karsintaa, mutta on mahdollista tulla mukaan liigalisenssiprosessiin”, Hiltunen sanoi. Se edellyttää monivuotista menestymistä Mestiksessä ja vahvaa taloudellista tilannetta (HS 25.11.18).

 5. Niin….nyt minua kiinnostaa tukeeko Jokipoikien johto ns.ulos liittyen tähän uutiseen ja päätökseen? Mitkä ovat edustusjoukkueen tavoitteet ja oliko tästä jo viitteitä kun HIFK sopimus tehtiin ?
  Sponsorit miettivät asioita varmasti nyt uudesta näkökulmasta.

 6. Ulostuloa kaivattaisiin Jokipojilta. Että miten edetään jatkossa?

  Voisiko olla niin, että Mestis-joukkueet eivät tienneet mitään ja lauantain tyly ilmoitus tuli yllätyksenä? Toisaalta uskon, että ainakin Jokipojat on ollut tietoinen etukäteen, koska Hilppa istuu Mestiksen hallituksessa. Vai voisiko olla liitolta ja liigalta niin törkeää suhmurointia, että edes Mestiksen hallitukselle ei kerrottu mitään?

  Viime tai toissa kaudella kuitenkin vielä Ylen Mestis-ottelun erätauolla sekä keväällä Liigafinaalien erätauolla radiossa puhuttiin mahdollisista A+B-liigojen mallista, eli minäkin olin siinä toiveessa, että joskus tulisi 10+10 saman katto-organisaation alaisuudessa. Tämä haave siis kuopattiin tylysti.

 7. Kannattaisiko Jokipoikien seurajohdon Immosen johdolla tulla sieltä perunakellarista ylös ja kertoa mitä suunnitelmia on olemassa tulevaisuuden varalle ???
  Moni sponsori miettii jatkoa tässä vaiheessa vuotta, kun ensi vuoden budjetteja lyödään lukkoon.
  Hifk yhteistyö ? Omien juniorien pelaajapolku ?
  Vastauksia !
  Kiitos.

 8. Ajatellaanpa kylmän viileästi eli itsekkäästi. Kumpi on todennäköisempää:

  A) Jokipojat kasaa Mestikseen niin kovan joukkueen, että se pudottaa Liiga-joukkueen karsinnoissa ja siinä samalla lunastaa sitten liigalisenssin putoavalta joukkueelta.

  B) Jokipojat valmistelee rauhassa liigalisenssin ehtojen (eli olosuhteet ja talous) täyttämistä yhteistyössä kaupungin, yhteistyökumppaneiden ja Liigan auditoijien kanssa ja pelailee siinä samalla Mestistä halvemmilla joukkueilla. Sitten menee Liigaan sisään kabinetin takaovesta ja maksaa liigalisenssiä 5 vuotta osamaksulla (=Jukurien, KooKoon ja Sportin malli)

  Ja vielä: kuinka monta paikkakuntaa nyky-Mestiksessä pystyisi toteuttamaan a- tai b-kohdan.

  Tämä pohdinta käänsi minun takkini eilen ja en enää jaksa surra suljettuja sarjajoja, eteenkään kun niille Liiga-herroille ei kukaan mahda mitään – ei edes Jääkiekkoliitto eikä yleinen mielipide.

 9. Harmin paikka, ettei kotimaiset kiekkopomot näköjään miellä Suomalaista jääkiekkoilua kilpaurheiluksi.
  Kiinnostaa saada Jokipoikien lausunto tästä vallitsevasta tilanteesta, Liigaan kai edelleen jollain aikajänteellä pyritään?

Vastaa

Viimeisin kommentti

 • ape69Taisi olla koko juttu farssi !!!