IPK vei pisteet | IPK-Jokipojat 4-1 | 1.12.2018 | Ennakko & Raportti

Raportti

Ensimmäisen erän alkuun IPK sai painettua pitkiäkin hyökkäyksiä Jokipoikien päätyyn. Jokipojat onnistui kuitenkin pitämään IPKn poissa parhailta maalintekopaikoilta. Erän kuluessa ote tasaantui ja lopulta ajassa 13:12 Janne Väyrynen iski loistavalla laukauksella Jokipojat johtoon. Jokipoikien johto ei kuitenkaan kestänyt edes kolmea minuuttia. Juuso Nevalaisen laukaus oikeasta laidasta meni helposti Joonas Haraldin ohi. Ensimmäinen erä päättyi tilanteessa 1-1.


Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
--- MAINOS --- --- MAINOS ---

Toinen erä alkoi Jokipoikien kannalta huonosti. Ajassa 21:13 Aatu Hämäläinen iski kauden viidennellään IPKn 2-1 johtoon. Seuraava IPKn maali oli Niko Seppälän huolimatonta pelaamista. Mikko Juusola otti kiekon helposti pois alimmalta pelaajalta Seppälältä ja onnistui läpiajosta iskemään IPKn kahden maalin johtoon.

Kolmannessa erässä Jere-Matias Alanen iski tyhjiin loppulukemiksi 4-1.  Hermes voitti oman ottelunsa, joka tarkoittaa Jokipoikien tippumista kolmanneksi.

Maalintekijät ja syöttäjät:

13:120-1  Janne Väyrynen (Toni Leinonen, Eero Teräväinen)
15:321-1  Juuso Nevalainen (Evgeny Fofanov, Jussi Viitanen)
25:572-1 Aatu Hämäläinen (Julius Rantaeskola)
29:283-1 Mikko Juusola
59:594-1 TM Jere-Matias Alanen (Lauri Heinonen, Janne Katosalmi)

Maalivahtien torjunnat:

Joonas Harald: 7+2+5=14
Aleksi Autio: 7+12+11=30

Rangaistusminuutit:

JOK: 4
IPK:8

Jokipoikien pistepörssi:

1. Joonas Larinmaa 8+12=20
2. Miro Väänänen 10+8=18
3. Janne Väyrynen 8+5=13
4. Mika Koivisto 6+7=13
5. Eero Teräväinen 1+11=12

Jokipoikien maalivahdit:

Niilo Halonen: PO: 15 | PM: 34| T: 380 | T%: 91,79
Joonas Harald: PO: 9 | PM: 21 | T: 205 | T%:  90,71

Veikkauskisa:

1. Peks 2p
2. Akseli Sinkkonen 0p
3. Janne 0p
4. Naamavelli 0p
5. Espoojokipo 0p
6. Mesimarja 0p

Ennakko

Tänään toisistaan mittaa ottavat Jokipojat ja IPK. Kokoonpanosta sivussa on edelleen Joel Olkkonen, Viljami Wacklin. Junioreista poissa ovat Harri Lankinen, Wiljami Kupiainen ja Teemu Lahtinen. Maalilla aloittaa Joonas Harald.

Jokipojat palasi eilen voittojen tielle voittamalla RoKin 6-3. IPK:lla oli eilen huilivuoro, mutta keskiviikkona puolestaan he ottivat vakuuttavan 4-2 voiton Ketterästä.

IPK aloitti kautensa seitsemällä peräkkäisellä tappiolla. IPK on tällä hetkellä ailahtelevalla pelillään toiseksi viimeisenä. Ainoastaan KOOVEE on päästänyt enemmän maaleja kuin IPK. IPK on myös tehnyt sarjan toiseksi vähiten maaleja.

IPK:n tämän kauden joukkueesta ei löydy paljoa valopilkkuja. Mikko Juusola on kuitenkin poikkeus. 20-vuotias Kalpa-laina on tykittänyt 16 otteluun peräti 9 maalia. Hän on maalipörssissä sijalla 9, vaikka kaikki kilpakumppanit ovat pelanneet 2-5 ottelua enemmän.

Jatketaan tänään veikkauskisaa, eli veikataan lopputulosta ja Jokipoikien avausmaalitekijää. Eikun veikkauksia kehiin!

Seuraa heitä:

Mikko Juusola:

Alle 180cm pitkä Juusola on ensimmäisellä Mestis-kaudellaan päässyt hyvään vauhtiin. Juusola on iskenyt Nuorten SM-Liigassa hurjat tehot. 140 otteluun 146 pistettä, joista 61 on maaleja.  Juusola on tulevaisuuden liiga-pelaaja.

Aleksi Autio:

Autio oli viime kaudella IPK:n maalilla todella vakuuttava. 34 otteluun torjutaprosentti 91,1. Päästettyjen maalien keskiarvoksi muodostui 2,41. Tällä kaudella IPK:n heikon puolustuksen takia, ei Autiokaan ole pystynyt samalla tavalla torjumaan voittoja joukkueelleen. Miten hän onnistuu Jokipoikia vastaan?

Jokipoikien kokoonpano:

Tiala-Rissanen-Ahtonen
Lehikoinen-Teräväinen
Leinonen-Kokkola-Väyrynen
Raitanen-Rouhiainen
Koivisto-Väänänen-Larinmaa
Ervasti-Seppälä
Elomaa-Hämäläinen-Huhdanpää
7.P Hämäläinen
Harald
(Halonen)

Jokipoikien pistepörssi:

1. Joonas Larinmaa 8+12=20
2. Miro Väänänen 10+8=18
3. Mika Koivisto 6+7=13
4. Janne Väyrynen 7+5=12
5. Eero Teräväinen 1+10=11

Jokipoikien maalivahdit:

Niilo Halonen: PO: 15 | PM: 34| T: 380 | T%: 91,79
Joonas Harald: PO: 8 | PM: 18 | T: 191 | T%:  91,39
Kerrothan Ärjykatsomo.fi:stä kaverillesikin!

11 kommenttia

 1. IPK pelasi viisaasti ja vei maalivahtipelin tällä kertaa.
  Miksi Niko Hämäläinen oli 7. pakkina ilman peliaikaa ? Samaan aikaan olisi Joensuussa ollut A-nuorten ottelu K-Vantaata vastaan ja isot peliminuutit luvassa !
  Näinkö nuorta pelaajaa kehitetään ??? Voikin kysyä valmentajilta onko pelaajan kehitys tärkeintä ???
  Näin Varis ja Väänänen kohtelevat pelaajia. Valitettavasti 🙁

 2. Haraldin taakse on livahtanut aika monta helppoa viime peleissä, voisikohan Halonen pelata enemmän. Ratilainen on tainnut joutua 3-maalivahdiksi K-Vantaan riveissä. Kyllä oman kaupungin maalivahti on tervetullut takaisin 🙂

  1. Mikähän on seuraava steppi?
   Liigan ovi säpissä. Seuran kirstu tyhjänä ja hallissa joutuu istumaan pipo ja toppatakki päällä….
   Seuran omistajat kuikuilevat yläaitiosta,kun Varis yrittää saada omaa pelitapaa läpi…
   Muut joensuulaisseurat vie sponsorirahat ja me rukoillaan kaupungilta uusia valoja ja kuppipenkkejä halliin…..jospa se siitä taas…

 3. Ei Jokipoikien tilanne ole huono, vaikka joissakin kommenteissa täälläkin sellainen kuva halutaan luoda. Ihan nettiä selaamalla pystyy luomaan myös toisenlaisen kuvan:

  Ensinnäkin noin vuoden kuluessa Jokipoikien sivuilla pääyhteistyökumppaneiden logojen joukkoon ovat ilmestyneet Laakkonen, PKS ja KOFF. Eli tälläkin saralla on menty eteenpäin, ei voi siis sanoa, etteikö “mitään tapahdu”.

  Toiseksi hallista:
  Joensuun Liikuntapaikkasuunnitelma linjaa, että liikuntapaikkarakentamisen kärkihankkeina ovat vuosille 2019-2021 Mehtimäkihalli ja keskusurheilukentän peruskorjaus, sekä siitä eteenpäin Vesikon lisäksi Mehtimäen kilpajäähallin ja Rantakylän uimahallin peruskorjaukset (lähde: Karjalainen 23.11.2018). Aikaisemmin v. 2015 kaupungin Tilakeskus on linjannut, että Jäähallia tullaan peruskorjaamaan ja laajentamaan ja samalla halli muutetaan liigakelpoiseksi ja ajanmukaiseksi. Jokipojat ei ole pitänyt asiasta meteliä, mutta huomasin kesällä kun Jokipojat itse mainitsi saman Facebookissa, eli että näiden nyt käynnissä olevien ensimmäisen vaiheen remppojen jälkeen kilpahallin puolelle on tulossa oma remontti vielä tulevaisuudessa. Eli kyllä se iso remppa on sieltä tulossa aikanaan.

  Kolmanneksi Liigasta:
  Liigan pj. Hiltunen sanoi Hesarissa, että liigalisenssiä on mahdollista anoa.

  ”Näin on päätetty, ettei ole karsintaa, mutta on mahdollista tulla mukaan liigalisenssiprosessiin”, Hiltunen sanoi. Se edellyttää monivuotista menestymistä Mestiksessä ja vahvaa taloudellista tilannetta (HS 25.11.18).

  Eli ei se ole suljettu, sinne pääsy riippuu ihan pohjoiskarjalaisista itsestään. Pitää vaan apinoida Jukureita, Sportia ja KooKoota.

Vastaa

Viimeisin kommentti

 • ape69Taisi olla koko juttu farssi !!!