Hermes niukasti parempi | Hermes-Jokipojat 8-1 | 7.12.2018 | Ennakko & Raportti

Raportti

Ensimmäisessä erässä molemmilla joukkueilla oli monia tekopaikkoja. Heti ottelun alussa Miro Väänänen pääsi nokittain Samuel Jukurin kanssa. Ensimmäisen maalin teki Hermes. Samuel Sikstus ampui viivasta ja veto yllätti Niilo Halosen. Loppuerässä molemmat maalivahdit ottivat huikeita pelastuksia ja pitivät pelin 1-0 lukemissa.


Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
--- MAINOS --- --- MAINOS ---

Toinen erä alkoi trendin mukaan huonosti. Lassi Raitanen kaatui alimpana pelaajana ja Henri Limma laukoi kiekon maaliin. Jokipojat pääsi pyörittämään puolitoista minuuttia 5-3 ylivoimaa. Ylivoima oli lähinnä huvittavaa katsottavaa, kun viisi kaveria vain seisoo, eivätkä tiedä mitä tehdä. Ajassa 29:53 Jokipojat sai toivoa, kun Tuomas Ahtosen veto pomppi maaliin. Vajaa minuutti myöhemmin Raitanen kompuroi jälleen ja Jesper Ahlgren iski läpiajosta Hermeksen jälleen kahden maalin johtoon.

Kolmas erä alkoi jälleen surkeasti. 44 sekuntia ja peli oli jo 4-1. Hermes osui vielä neljästi ja peli päättyi 8-1. Mennään eteenpäin.

Maalintekijät ja syöttäjät:

11:061-0  Samuel Sikstus (Joonas Niemelä, Saku Kivinen)
23:232-0 Henri Limma (Jesse Huhtala)
29:532-1 Tuomas Ahtonen (Esa Lehikoinen, Taavi Tiala)
30:393-1 Jesper Ahlgren
40:444-1 Kristian Kangas (Samu Markkula, Jussi Nättinen)
42:375-1 YV Jussi Nättinen (Kristian Kangas, Samu Markkula)
51:146-1 Kristian Kangas (Samu Markkula, Jussi Nättinen)
53:387-1 AV Kalle Loponen (Sampo Paulaharju, Jesse Koskenkorva)
59:128-1 Kristian Kangas (Samu Markkula, Joonas Niemelä)

Maalivahtien torjunnat:

Niilo Halonen: 15+12+10=37
Samuel Jukuri: 9+10+6=25

Rangaistusminuutit:

JOK: 14
HER:10

Jokipoikien pistepörssi:

1. Joonas Larinmaa 9+12=21
2. Miro Väänänen 10+8=18
3. Janne Väyrynen 9+5=14
4. Mika Koivisto 6+7=13
5. Toni Leinonen 4+9=13

Jokipoikien maalivahdit:

Niilo Halonen: PO: 17 | PM: 46| T: 453 | T%: 90,78
Joonas Harald: PO: 9 | PM: 21 | T: 205 | T%:  90,71

Ennakko

Jokipojilla on tänään mahdollisuus ottaa kauden ensimmäinen voitto Kokkolan Hermeksestä. Kokoonpanosta sivussa on Joel Olkkonen, Wiljami Kupiainen, Viljami Wacklin, Harri Lankinen, Niko Hämäläinen sekä Teemu Lahtinen. Maalilla aloittaa Niilo Halonen.

Jokipojat ja Hermes ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Molemmilla kerroilla Hermes on pitänyt maalinsa puhtaana.

Jokipoikien ja Hermeksen välisissä otteluissa Jokipojat on ollut vaikeuksissa Hermeksen ykköskentän kanssa. Hermeksen ykköskenttä on iskenyt näissä otteluissa yhteensä 11 tehopistettä. Samuel Jukuri on molemmissa otteluissa nollannut Jokipojat tylysti.

Tämän päiväinen ottelu on sarjataulukon kannalta todella tärkeä. Voitolla Jokipojat vankistaa paikkaansa toisena, mutta häviöllä ei sijat 6-8 todellakaan ole kaukana.

Jokipoikien nykyformi on mollivoittoinen. Viimeisestä viidestä ottelusta Jokipojat on voittanut vain yhden.

Jokipoikien kokoonpano:

Leinonen-Kokkola-Väyrynen
Lehikoinen-Teräväinen
Koivisto-Väänänen-Larinmaa
Raitanen-Rouhiainen
Elomaa-Hämäläinen-Huhdanpää
Ervasti-Seppälä
Tiala-Rissanen-Ahtonen
Halonen
(Harald)

Jokipoikien pistepörssi:

1. Joonas Larinmaa 9+12=21
2. Miro Väänänen 10+8=18
3. Janne Väyrynen 9+5=14
4. Mika Koivisto 6+7=13
5. Toni Leinonen 4+9=13

Jokipoikien maalivahdit:

Niilo Halonen: PO: 16 | PM: 38| T: 416 | T%: 91,63
Joonas Harald: PO: 9 | PM: 21 | T: 205 | T%:  90,71

19 kommenttia

 1. Kyllä tosiaan on niin mollivoittoista peliä, ettei viitsi paljon edes katsoa 🙁 Lehikoinen puolustuksessa ihan ulapalla ja Raitanen yrittää vetää överiksi. Eipä siinä ole hyökkäyspäälläkään paljon mahkujakaan toimia. Ja tuo yv…. Voi jessus! Joko se Olkkonen on kohta pelikuntoinen?!

 2. Kuten jo edellisen pelin viestiketjussa totesin,niin ne samat puutteet vain nyt kertautuvat.
  Niin kauan kun tänne ei saada meritoituneita valmentajia,touhu on lähinnä puuhastelua. Vrt. Räsänen Sapko. Se saa hyvistä a- junnuista huippupelaajia. Se on ihan sama onko farmi vai ei,mutta pitäähän pojat saada pelaamaan…tuo YV kaipaa nyt oikeasti apua muualta…

 3. Minusta tuolle Raitaselle ei kannata nyt hirveästi nauraa eikä ilkkua. Pitää päästä pelaajan pään sisään. Onko hänen luonteensa ylipäätään sopiva jääkiekkoilijaksi? Jos jää piehtaroimaan jatkuvasti omiin virheisiin voi tarvita jotain muuta apua,kuin mitä valmentaja voi antaa. Joensuussa toimii esim. Fondi niminen yritys,jota mm. Kataja käyttää henkisessä asioissa. Pelaaja voi olla vaikka kuinka lahjakas urheilullisesti mutta jos pää ei kestä epäonnistumisia niin ollaankin jo jännän äärellä….

 4. Ei oikein hyvältä näytä joukkueen henkinen ja fyysinen kunto. Tälläkin palstalla alkaa totuus hiljalleen paljastua. Joukkue alisuorittaa tällä hetkellä ja valmennus täysin ulkona.

 5. Vuodesta toiseen jokipojilla on sama ongelma,että palkataan valmentaja,jonka kyvyt ei riitä tälle tasolle,pitäisi palkata valmentaja,jonka mukana ois imua myös laadukkaille pelaajille,toki se maksaa,mutta toisi mukanaan uskottavuutta tähän toimintaan ja nämä “farmi sopimukset” pitäis lopettaa,tuoda nyt tänne keskinkertaisia pelaajia keskinkertaisesta liiga porukasta,sen sijaan vois nostaa omia junnuja enemmän ylös pelaamaan.Mestis koko sarjana on nykyisin niin perseestä kuin vain voi olla,pelataan jostain peltisestä pokaalista,äärimmäisen luontaan pois työntävä sarjasysteemi,kiitos suljettu liiga.Mestiksen taso nykypäivänä on suorastaan surkea verrattuna muutamia vuosia taaksepäin,samoin liigan taso on heikentynyt muutaamaa joukkuetta lukuunottamatta.Tällä menolla mestis näivettyy täydellisesti,kun nämä liiton ja liigan herrat eivät juuri tajua,mitä kiekko kansa haluaa,kansa haluaa kilpailua ja elämyksiä jota mestis ei nykyisin pysty tarjoamaan.

 6. Ihan syvältä tämä farmisopimus, mitähän immonen ja muu porukka ajatteli kun ryhtyivät tähän? Onko edes hifkistä tullut Jokipoikiin laadukkaita pelaajia..Ei! Leinonenkin hankittiin kesken kauden koska joukkue tarvitsisi kokenutta pistemiestä. Janne Hämäläinen joutaisi takaisin ja antaa vaikka peliaikaa omille junnuille. No hifk sopimus maalivahti on ollut hyvä. Toisaalta ärjyissä on liian vähän kokemusta..ja kyllä Samu Pitkäsen kipparointia joukkue kaipaa.

  1. Miettikää miten suuri merkitys on valmentajalla? Jokipoikien 2010 luvun menestykset ovat tulleet Pikkaraisen ja Haapakosken alaisuudessa. Pikkaraisesta tulee ensi kaudella HIFK päävalmentaja ja Haapakoski on nykyään Sveitsin pääsarjassa Bernin valmentaja. Että silleen….

Vastaa

Viimeisin kommentti

 • ape69Taisi olla koko juttu farssi !!!